Trump Khanról: Ezzel az inkompetens vezetővel soha nem lesztek biztonságban

2019.07.22. 09:36

Ismét keményen bírálta Donald Trump Sadiq Khant Twitter-fiókján, miután a Metropolitan Police közösségi felületén furcsa üzenetek jelentek meg - vette észre a 888.hu. Nem ez az első alkalom, amikor amerikai elnök élesen bírálta London polgármesterét, legutóbb "nemzeti szégyennek" nevezte amiért az általa irányított városban megszaporodtak a bűncselekmények. 

Ezzel az inkompetens vezetővel, soha nem lesznek biztonságosak az utcák

- ezt üzente a londoniaknak - a pakisztáni származású Khanra utalva - Donald Trump Twitter-oldalán, miután péntek este furcsa üzenetek jelentek meg a Metropolitan Police közösségi felületén. Ezeket 40 percen át posztolták, közben a rendőrség igyekezett minél gyorsabban törölni őket. Egyelőre vizsgálják, hogy mi történhetett, de az eddigi értesülések szerint a rendőrség belső rendszeréhez valószínűleg nem fértek hozzá. Az amerikai elnök által megosztott poszt erősen bírálja a brit rendőrséget is. A rendőrök azt állítják már nem tudnak rendet tartani London utcáin. Úgy tűnik még a saját Twitter-fiókjukat sem tudják biztonságban tartani

- tette hozzá.

Ahogy az Origo beszámolt róla, Trump a múlt hónapban is élesen bírálta a multikulturalizmus londoni szimbólumát. Akkor azután üzent, hogy kevesebb mint 24 óra leforgása alatt öt támadás történt a világvárosban, amely során hárman meghaltak, hárman pedig megsebesültek. "Londonnak új polgármesterre van szüksége, amilyen gyorsan csak lehet, Khan egy katasztrófa – ez csak rosszabb lesz"– írta az amerikai elnök a több halálos áldozattal járó támadást követően. Egy kicsivel később ennél is keményebben fogalmazva Khant "nemzeti szégyennek" nevezvt, aki elpusztítja az általa irányított várost.

Rendőrségi adatok szerint Khan polgármestersége alatt a késes támadások aránya 52 százalékkal emelkedett, 59 százalékkal több rablás és 30 százalékkal több lőfegyveres bűncselekmény történik a brit fővárosban. Az emberölések száma egy évtizede volt utoljára ilyen magas Londonban, mint manapság.

KAPCSOLÓDÓ CIKK