Több tízezren csatlakoztak a Loch Ness-i szörny keresésére indított akcióhoz

Loch Ness, RNLI, Royal National Lifeboat Institution
A view of the Loch Ness Monster, near Inverness, Scotland, April 19, 1934. The photograph, one of two pictures known as the 'surgeon's photographs,' was allegedly taken by Colonel Robert Kenneth Wilson, though it was later exposed as a hoax by one of the participants, Chris Spurling, who, on his deathbed, revealed that the pictures were staged by himself, Marmaduke and Ian Wetherell, and Wilson. References to a monster in Loch Ness date back to St. Columba's biography in 565 AD. More than 1,000 people claim to have seen 'Nessie' and the area is, consequently, a popular tourist attraction. (Photo by Keystone/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Királyi Nemzeti Mentőcsónak Intézet komoly aggodalmának adott hangot, ugyanis gyorsan terjed a Facebookon egy olyan kezdeményezés, mely már több tízezer embernek az érdeklődését keltette fel és arról szól, hogy keressék meg a híres Loch Ness-i szörnyet. A hatóság szóvívője figyelmeztetett ennek veszélyeire - írja a BBC. 
Vágólapra másolva!

A Királyi Nemzeti Mentőcsónak Intézet szóvívője elmondta, hogy a tó majdnem két és félszer mélyebb (230 méter), mint amilyen magas a londoni Big Ben és 6 Celcius-fokos az átlaghőmérséklete egész évben, így

a hideg víz okozta sokk és kihűlés reális veszélyek.

Emellett az időjárási körülmények gyorsan romlanak, percek alatt a szélcsendből nagy hullámverések lehetnek.

Ugyancsak nagyon kevés olyan terület van a parton, ahol ki lehet jutni az útra és úszni is nehezebb, mint a tengervízben.

A hivatalos adatok szerint már közel 4 méteres hullámokat is feljegyeztek.

A szóvívó kijelentette, hogy egyszerűen

nincs akkora kapacitásuk sem személyzeti szempontból, sem a mentőcsónakok mennyiségét illetően, hogy ha nagy számban kerülnek bajba emberek, akkor ki tudják menteni őket.

Az 1934-ben készült kép az állítólagos szörnyről Forrás: Getty Images/Keystone

Az eseményt szeptember 21. hajnali háromra hirdették meg.