Tűz ütött ki hétfőn egy kilencemeletes kormányzati épületben az indiai pénzügyi fővárosnak számító Mumbaiban. Eddig legalább 50 embert sikerült kimenekíteni, de félő, hogy további többtucatnyian bennrekedtek. 

Mintegy 200 tűzoltó 16 tűzoltóautóval vett részt az MTNL nevű, állami tulajdonú távközlési szolgáltató irodájának helyt adó épületben tomboló lángok elleni harcokban.

Televíziós csatornák felvételének tanúsága szerint egyesek kitörték az ablaküvegeket, és úgy integettek a tűzoltóknak, hogy segítsenek kimenekíteni őket.

A tűz az épület második, harmadik és negyedik emeletét sújtotta. Eddig 50 embert sikerült kimenekíteni - mondta a mumbai tűzoltóság egyik illetékese. Még nem tudjuk a pontos számot, de a lángok számos embert kényszerítettek arra, hogy a teraszon keressen menedéket. Elvileg őket is biztonságba helyezzük hamarosan - tette hozzá.

Az NDTV nevű indiai televíziós csatorna jelentése szerint félő, hogy további mintegy 50 ember rekedt benn a teraszon. A tűz oka egyelőre nem ismert.

A tűzesetekkel kapcsolatos halálozások gyakoriak Indiában, leginkább a hanyag biztonsági intézkedések és a vészkijáratok hiánya miatt. A tüzeket leginkább a silány vagy elöregedő elektromos berendezések okozzák.