Szabályos népirtás folyik a keresztények ellen

Horizontal MIDDLE EAST AFTHER THE REVOLT ATTACK TERRORIST ATTACK MINORITE RELIGIEUSE CHRISTIAN COPT AFTERMATH OF THE TERRORISM BURNT-OUT CAR
A picture taken on November 2, 2018, shows the remains of a car, reportedly used by the gunmen who attacked a bus carrying Coptic Christians, on the side of a road in Egypt's southern Minya province. - The attackers opened fire on the bus of pilgrims in Minya province after they had visited a monastery, the local bishop told AFP. (Photo by MOHAMED EL-SHAHED / AFP)
Vágólapra másolva!
Szinte mindennapossá váltak Afrika és Ázsia nagy részén a keresztények elleni brutális támadások. Nigériában és Burkina Fasóban a nyílt utcán támadnak Jézus követőire, míg más országokban a hatóságok erejével folytatnak vallásüldözést. Persze a nyugati média nem beszél ezekről a súlyos jogsértésekről. 
Vágólapra másolva!

Idén májusban is folytatódott világszerte a keresztények üldözése. Bár sokan ezt a súlyos problémát a szőnyeg alá akarják söpörni, de szerencsére egyre nagyobb publicitást kapnak azok a borzalmas cselekedetek, amiket a keresztények ellen követnek el világszerte.

Nem állnak meg a muszlim támadások

Az utóbbi időszakban Burkina Fasóban is célkeresztbe kerültek a keresztények. Május 12-én 30 felfegyverzett muszlim katona tört be egy katolikus templomba. Hat hívőt és egy papot gyilkoltak meg, majd pedig felgyújtották az épületet. Egy nappal később egy katolikus felvonulást támadtak meg a muszlimok, négy keresztényt öltek meg, valamint megsemmisítettek egy Szűz Mária-szobrot. Május 26-án az afrikai országban egy keresztény tömegre nyitottak tüzet muszlim fegyveresek, négyen meghaltak, többen megsebesültek.

Május 26-án Nigériában a muszlim fulani pásztorok 30 kereszténnyel végeztek, akik éppen egy istentisztelet után próbáltak hazajutni.

A muszlim törzsek mindezzel párhuzamosan az ország iszlamizációjának az érdekében 20 keresztény családnak a házát felgyújtották.

Szintén Nigériában történt még május 18-án az az eset, amikor egy iszlám fegyveres végzett egy kereszténnyel, majd pedig két másik baptista hívőt elrabolt.

A keresztények a világ sok országában nincsenek biztonságban (Képünk illusztráció) Forrás: AFP/Mohamed El-Shahed

86 éves férfivel végeztek

A Közép-Afrikai Köztársaságban egy idős spanyol-francia nővért fejeztek le a muszlim radikálisok, valamint 26 keresztényt gyilkoltak meg szélsőségesek. Az országban elvileg február óta béke van, de a valóság azt mutatja, hogy a megkötött fegyverszünetet senki sem tartja be.

Törökországban május 14-én egy 86 éves keresztény férfit gyilkoltak meg.

A hatóságok gyűlölet-bűncselekmény gyanúja miatt indítottak eljárást.

Az eset azért is keltett óriási figyelmet, mert öt nappal azelőtt történt, hogy a keresztény görögök 1913-1922 közötti kiűzetésének emléknapját tartották volna. Pakisztánban egy keresztény férfit azért raboltak el és kínoztak meg, majd öltek meg, mert ki akart lépni egy olyan állattenyésztő cégtől, aminek muszlim volt a vezetője.

Egyiptomban május 7-én egy muszlim munkavállaló keresztény hite miatt gyilkolta meg a felügyelőjét. Az egész esetet egy kamera is rögzítette. A meggyilkolt keresztény férfinek két gyermek volt. Szíriában muszlim fegyveresek egy gránáttámadásban öt gyermeket és egy 35 éves keresztény nőt gyilkoltak meg. A támadás egy keresztény monostor mellett történt.

Egyiptomban a kopt keresztények vannak a muszlimok célkeresztjében Forrás: AFP/Mohamed El-Shahed

Templomok bezárása, erőszakoskodás

A keresztények elleni támadások másik legfőbb formája a templomok és vallási szimbólumok bezárása, kitiltása különféle mondvacsinált jogi okokból. Iránban, Algériában és Egyiptomban szinte mindennaposak a hatóságok fellépései a keresztények gyülekezőhelyei ellen. Ezek a támadások nagyrészt a helyi muszlim lakosság bátorítása mellett történik, így pedig a rendőrségnek, csendőrségnek nincsen nehéz dolga egy-egy templombezáráskor.

Májusban a keresztények elleni támadásoknak egy olyan formája is felütötte a fejét, aminek a lényege, hogy

muszlim férfiakat arra buzdítanak, hogy megszentségtelenítsék a keresztény lányokat, nőket.

Pakisztánban egy 45 éves családos muszlim férfi erőszakolt meg egy 15 éves kislányt. Egyiptomban pedig az történt, hogy egy keresztény feleséget raboltak el a muszlim szélsőségesek. Azt követelték, hogy térjen át a muszlim hitre, mert ha nem teszi meg, akkor megölik a fiát.

Az egyiptomi hatóságok azért nem indítottak eljárást, mert a nő kísérő nélkül ment az utcára.

Az afrikai keresztények is folyamatos támadás alatt állnak Forrás: AFP/Aminu Abubakar

A nyugati média szerint ez nem probléma

Mint arról korábban beszámoltunk, jelenleg azon 50 ország közül, ahol jelentős elnyomásnak vannak kitéve a keresztények, 14 Afrikában található. Teljesen egyértelmű, hogy a keresztényüldözés világszintű jelenséggé vált, és a Nyugatnak ezzel foglakoznia kellene. Azonban a nyugati médiában csupán periférikusan foglalkoznak ezzel a problémával, sokak szerint olyan, hogy kereszténygyűlölet, nem létezik, miközben óriási teret adnak a nyugati sajtótermékek az iszlamofóbia jelenségének.

A dzsihadisták azonban tudják a „titkot": az üldözés igenis működik.

A legjobb példa erre Algéria, ahol mára a teljes lakosság 99,9 százaléka muszlim hitű lett, és őshonos keresztények nincsenek. Mindez azért is szimbolikus, mivel ezen a területen élt és működött Szent Ágoston, a kereszténység egyik legbefolyásosabb filozófusa, szinte az egész középkor ideológiája belőle táplálkozott. Vajon hány országra vár még ez a sors, és mikor lép végre valamit a Nyugat?