Rejtély fedi a Kanadában meggyilkolt turisták halálát

gyilkosság, Kanada
Vágólapra másolva!
Egy amerikai és egy ausztrál turistát öltek meg a múlt héten Kanada legnyugatibb tartományában, British Columbiában. A rendőrség szerint az eset összefüggésben lehet két fiatal eltűnésével és egy 470 km-re talált holtesttel is - írja a BBC.
Vágólapra másolva!

A 24 éves Chynna Deese-t és a 23 éves ausztrál Lucas Fowlert múlt héten találták meg, mindkettőjüket lelőtték. Hétfőn a kanadai rendőrség kiadott egy fantomképet egy férfiről, akivel beszélni szeretnének, de nem gyanúsítottnak minősítették.

Szemtanúk látták az illetőt beszélni a megölt férfivel azon az úton, ahol később megtalálták a párt.

A fiatal pár kéthetes kiránduláson volt Kanadában, a férfi ott dolgozott. Az Alaszka felé vezető autópálya mellett találták meg őket 20 km-re délre Liard Hot Springstől, amely egy népszerű turisztikai hely.

A rendőrség szerint a gyilkosság helyi idő szerint július 14-én 16:00 és másnap reggel 7:00 között történhetett - olvasható a BBC oldalán.

Az 1986-os kék furgonjukat is a közelben találták meg, szemtanúk pedig látták őket az út mellett, miután lerobbant a járművük.

Forrás: New South Wales Police

A rendőrségnek három napba tellett, míg azonosította őket. Lucas Fowler apja egy tragikusan véget érő szerelmi történetnek írta le fia és barátnője meggyilkolását.

A fiatal pár 2017-ben Horvátországban ismerkedett meg, azóta együtt járták a világot.

Az apa egyébként az ausztráliai New South Wales-i rendőrség egyik vezetője, aki két másik tisztviselővel Kanadába utazott a nyomozás idejére, de közvetlenül nem lesz bevonva a vizsgálatba.

A rendőrség szerint Deese és Fowler halálesete összefüggésben lehet két fiatal múlt pénteki eltűnésével.

Forrás: Royal Canadian Mounted Police

A 19 éves Kam McLeod és a 18 éves Bryer Schmegelsky Yukon felé tartottak, péntek óta azonban semmilyen kapcsolat nincs családjukkal. Kiégett lakókocsijukat Dease Lake-nél találták meg pénteken, majdnem 500 km-re onnan, ahol felfedezték a meggyilkolt párt.

Nem messze a kocsijuktól egy megégett holttestet találtak. A rendőrség szerint 50 vagy 60 év körüli férfi lehet a halott, de azonosítani még nem tudták.

A rendőrségi közlemény szerint még nem tisztázott, hogy van-e kapcsolat a két eltűnt fiatal, a kiégett jármű és a holttest között.

Szokatlan, hogy British Columbiában egy időben két ilyen jellegű vizsgálatot folytassanak le, így ismerték fel a hatóságok a lehetséges kapcsolatot a két ügy között.