Több rendőrautónak is nekihajtott egy kábítószert szállító kisteherautó Sydney-ben

2019.07.23. 10:33

Kábítószerrel megrakott kisteherautó ment neki Sydney-ben két, a rendőrség épülete előtt parkoló rendőrautónak, majd továbbhajtott - közölte kedden az ausztrál rendőrség. Az esetet a rendőrség térfigyelő kamerája is rögzítette.

Bizonyára ez a sydney-i rendőrség történetének egyik legkönnyebb kábítószerfogása  - jelentette ki Glyn Baker rendőrségi szóvivő hozzátéve, hogy a körülmények elképesztő összejátszásáról volt szó.

A furgont, ami több mint 200 millió ausztrál dollár, mintegy 40 milliárd forint értékben szállított metamfetamint, a karambol után alig egy órával tartóztatták fel a rendőrök.

Sydney, 2019. július 23.Forrás: MTI/AP/Új-dél-walesi rendőrség/Új-Dél-Walesi Rendőrség

A kocsikban jelentős kár keletkezett, de a balesetben nem sérült meg senki. A teherautó sofőrjét kábítószer-kereskedelem mellett gondatlan vezetéssel is vádolják.

Korábban az ausztrál rendőrség már jelezte, hogy az országban veszélyes mértékben elterjedt a kábítószer-használat, és egyre nagyobb a kereslet az illegális szerekre.

A furgonban 270 kg metamfetamin voltForrás: MTI/AP/Új-dél-walesi rendőrség/Új-Dél-Walesi Rendőrség

Egy februárban közzétett jelentés szerint az ausztrálok mintegy 9,3 milliárd ausztrál dollárt költenek illegális drogokra évente, beleértve csaknem 9,6 tonna metamfetamint, amely az ország legnépszerűbb kábítószere.