Átjutott egy biztonsági pulton és felmászott a poggyászszálító szalagra egy kétéves kisfiú az atlantai repülőtéren. A gyereket végül a biztonsági szolgálat területén vették le a szalagról, a kaland során Lorenzónak eltört az egyik karja.

Megsérült egy kétéves kisfiú az atlantai repülőtéren, amikor felmászott a poggyászszállító szalagra hétfőn – írja az ABC News. A gyerek öt percig keringet a rendszerben, majd a biztonsági szolgálat területén bukkant elő, ahol a dolgozók leemelték a szalagról.

A kétéves Lorenzo anyja azt mondta, hogy csak egy pillanatig nem figyelt a gyerekre, amikor éppen a beszállókártyáját nyomtatta ki az egyik check-in pultnál a Hartsfield-Jackson Atlanta Nemzetközi Repülőtéren. Mire felnézett a fiú addigra már átjutott egy ellenörző pulton és felmászott a szalagra. Az anya próbált utánna menni, de a repülőtér személyzete ezt nem engedte. 

A biztonsági kamerák végigkövették a Lorenzo nevű kisfiú útját, a felvételeken látszik, hogy próbált visszamászni a szalagon, de egy nagyobb bőrönd miatt ez nem sikerült neki.

A fiú végül a repülőtér biztonsági területén bukkant fel, ahol az ott dolgozók azonnal leállították a szalagot, levették róla a gyereket és értesítették a hatóságokat.

Lorenzót az eset után kórházba szállították. A lap szerint eltört a jobb karja, de az egyelőre nem világos, pontosan hogyan sérült meg. 

Az eset kapcsán az amerikai közlekedésbiztonsági hatóság vizsgálatot rendelt el.