Semjén: Az alkotmányból következik a határon túli magyar pártok támogatása

RÉPÁS Zsuzsanna; SEMJÉN Zsolt; PÁSZTOR István
Tusnádfürdő, 2018. július 27. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (k), Répás Zsuzsanna, a Magyar Művészeti Akadémia nemzetpolitikai szakértője (b) és Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke A nemzeti összetartozás ereje! című nemzetpolitikai kerekasztal-beszélgetésen a 29. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban (Tusványos) Tusnádfürdőn 2018. július 27-én. MTI Fotó: Veres Nándor
Vágólapra másolva!
Nem mindegy, hogy egy adott településen van-e magyar polgármester vagy nincs, nem mindegy, hogy egy megyében magyar elnök van-e vagy nincs, nem mindegy, hogy egy adott országban a magyarság képviselete bent van-e a parlamentben, esetleg részese-e a kormánykoalíciónak - mondta Semjén Zsolt Tusnádfürdőn. 
Vágólapra másolva!

A magyar állam támogatja a külhoni magyar pártokat és szervezeteket, mert ez a magyar nemzeti érdek, és ez következik a magyar alkotmányból - jelentette ki pénteken Tusnádfürdőn Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a 30. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) nemzetpolitikai pódiumbeszélgetésén.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes: Ezért támogatjuk a határon túli magyar szervezeteket Forrás: MTI/Veres Nándor

A mini-Máértnek is nevezett tanácskozáson a magyar nemzetpolitika irányítói mellett valamennyi Magyarországon kívüli magyar közösség képviselői is beszámoltak a közösségük helyzetéről. Semjén Zsolt kijelentette: azért támogatják a Magyarország határain túli magyar pártokat és szervezeteket, mert nem mindegy, hogy egy adott településen van-e magyar polgármester vagy nincs, nem mindegy, hogy egy megyében magyar elnök van-e vagy nincs, nem mindegy, hogy egy adott országban a magyarság képviselete bent van-e a parlamentben, esetleg részese-e a kormánykoalíciónak.