Többen meghaltak a szíriai és az orosz légierő bombázásában Szíriában

2019.07.27. 23:59

Legalább tizenöt civil, köztük hét gyerek halt meg a részben szíriai ellenzéki erők uralta Idlíb és Hama tartomány bombázásában – közölte szombaton az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH).

A szíriai polgárháború fejleményeiről 2011 óta rendszeresen beszámoló emigráns csoport szerint az orosz és a szíriai légierő hajtotta végre a légicsapásokat.

Az idlíbi Ariha és Kafr Evid nevű településeken összesen tizenkét halálos áldozat volt. A szomszédos Hama tartományban pedig három segélymunkás halt meg, mert járművüket bombatalálat érte.

A Bassár el-Aszad szíriai elnökhöz hű Szíriai Arab Hadsereg és a vele szövetséges orosz csapatok április végén offenzívát indítottak Hama és Idlíb tartományban. Az OSDH szerint azóta legkevesebb 828 civil halt meg légicsapásaikban. Mintegy 440 ezer ember menekült el az ENSZ szerint, amely humanitárius katasztrófától tart.

Idlíb tartomány nagy részét és a vele szomszédos Aleppó, Hama és Latakia tartomány egy részét a szíriai lázadók és a Haját Tahrír as-Sám (HTS) dzsihadista ernyőszervezet ellenőrzi.