Vonat elé lökött egy anyát gyermekével hétfőn a németországi Frankfurt főpályaudvarán egy eritreai migráns, a nyolcéves kisfiú meghalt, a támadót elfogták. Seehofer belügyminiszter megszakította szabadságát.

Az áldozat édesanyja még el tudott menekülni a vágányra érkező InterCity Express (ICE) nagysebességű vonat elől, a kisfiú viszont a szerelvény alá került és szörnyethalt.

Rendőrök a németországi Frankfurt főpályaudvarán, ahol egy nyolcéves kisfiú életét vesztette, miután egy férfi anyjával együtt egy vonat elé lökte 2019. július 29-énForrás: MTI/EPA/Armando Babani

A feltételezett elkövető egy 40 éves férfi, a rendőrség tájékoztatása szerint az afrikai Eritrea állampolgára. A nyomozás első megállapításai szerint szándékosan lökhette a sínek közé a 40 éves nőt és gyermekét, és megpróbált letaszítani egy harmadik embert is, akinek sikerült elhárítania a támadást.

A sötét ruhát viselő támadó megpróbált elmenekülni, a pályaudvar közvetlen közelében járókelők üldözőbe vették, leteperték és átadták a rendőröknek. Emberölés és emberölés kísérletének gyanúja miatt indítottak eljárást ellene. Az eset délelőtt történt. Nincsenek arra utaló adatok, hogy a gyanúsított ismerte volna mindazokat, akikre rárontott.

A Hessischer Rundfunk (HR) közszolgálati médiatársaság beszámolója szerint a rendőrség nagy erőkkel vonult a helyszínre, egy helikoptert is bevetettek, a mentők pedig 16 rohamkocsit irányítottak a Hessen tartományi nagyváros főpályaudvarához.

Frankfurt, 2019. július 29. Rendőrök a németországi Frankfurt főpályaudvarán, ahol egy nyolcéves kisfiú életét vesztette, miután egy férfi anyjával együtt egy vonat elé lökte 2019. július 29-én. Az áldozat édesanyja még el tudott menekülni a nagysebességű vonat elől, de a kisfiú a szerelvény alá került és szörnyethalt. MTI/EPA/Armando BabaniForrás: MTI/EPA/Armando Babani

Horst Seehofer szövetségi belügyminiszter megszakította szabadságát és visszatért tárcája berlini központjába, hogy tanácskozzon a biztonsági szervek vezetőivel. Azt mondta, hogy nemcsak a frankfurti támadás, hanem az utóbbi napok több súlyos bűncselekménye miatt hívta össze a tanácskozást. A belügyminiszter a Rheinbad nevű düsseldorfi strandon történtekre gondolhatott: pénteken az egész strandot ki kellett üríteni, mert

egy 60 fős észak-afrikai fiatalokból álló migránscsoport randalírozni kezdett.

A Düsseldorfból érkező ICE vágányának peronján és a pályaudvar várócsarnokában drámai jelenetek játszódtak le, többen összeomlottak a történtek hatására és orvosi segítségre szorultak - áll a HR beszámolójában.

Az áldozat emlékére elhelyezett mécsesek és virágok Frankfurt főpályaudvarán, ahol egy nyolcéves kisfiú meghalt, miután egy migráns az anyjával együtt egy vonat elé lökte 2019. július 29-énForrás: MTI/EPA/Armando Babani

Legutóbb július 20-án történt hasonló eset Németországban, az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi Voerde vasútállomásán egy 28 éves, németországi születésű szerb férfi lökött vonat elé egy családanyát. A 34 éves nő életét vesztette, a feltételezett elkövető és az áldozat ebben az esetben sem ismerte egymást.