Kórházba került a tanár egy diákcsíny miatt

2019.07.30. 12:59

A diákok hiába tudták, hogy tanáruk allergiás a banánra, mégis megdobálták vele. A tanár anafilaxiás sokkot kapott, kórházba kellett szállítani – írja a Fox News.

Egy ohioi iskolában köztudott, hogy az egyik tanár különösen allergiás a banánra:már attól anafilaxiás sokkot kaphat, ha csak hozzáér a gyümölcshöz. Még az osztályterme is banánmentes zóna: a tanulóktól azt kérik, mossanak kezett, ha banánt ettek, mielőtt belépnének a terembe.

Három 12-13 éves diák viszont ennek ellenére banánhéjjal kente be az osztályterem ajtaját és kilincsét, és meg is dobálták banánnal.

A tanár 15 perc múlva anafilaxiás sokkot kapott, két EpiPent kapott, mielőtt kórházba vitték. 

Az este még 2018 novemberében történt. A diákokat a fiatalkorúak bírósága elé állították, ahol feltétlelesen szabadlábra helyezték őket, de azt nem tudni, hogy egyáltalán vádat emeltek-e ellenük, vagy hogy milyen büntetést kaptak az iskolától.

A helyi rendőrség szerint 2019-ben ugrásszerűen megnőtt a tanárok elleni támadások száma: január óta csak 30 esetet regisztráltak. 2017-ben 65 esetet jelentetettek, ami több mint háromszorosa volt az előző évi bejelentéseknek.