Egyre dühösebbek a németek: most lett elegük a korlátlan bevándorlásból

After attack at Frankfurt central station Disasters and Accidents CRIME Emergencies Trajectory TRAFFIC Germany (German)
30 July 2019, Hessen, Frankfurt/Main: A first-aider, who had been on site the day before, laid flowers on platform 7 at Frankfurt Central Station. An eight-year-old boy was pushed and killed by a man in front of the arriving ICE in Frankfurt's main train station. Photo: Frank Rumpenhorst/dpa
Vágólapra másolva!
A migránsok befogadása Németországban a hatályban lévő törvények megszegésével történt – jelentette ki Hans-Georg Maassen, a német Alkotmányvédelmi hivatal korábbi elnöke a Kereszténydemokrata Unió (CDU) női tagozatának rendezvényén. A biztonságpolitikai szakember szerint a bevándorlók döntő többsége okmányok nélkül lépett be az ország területére, és a mostanság érkezőkre sem jellemző, hogy személyazonosságukat bármivel is igazolni tudnák - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség. Németországot legutóbb egy migráns rendkívül hidegvérű gyilkossága sokkolta, amikor egy kisgyereket és az anyját lökte vonat elé. A gyilkosság azért is megdöbbentő, mert az eritreai bevándorlót eddig az integráció mintaképének tekintették. Svájcban élt, három gyereke volt. Vagyis az eset azt bizonyítja, hogy a bevándorlók integrációjával még annál is nagyobb a probléma, mint eddig gondolták. Az ország gyászban, és egyre többen követelik a biztonság helyreállítását, ugyanis a rendőrök gyakorta elnézőbbek a migránsokkal szemben. Maassen a bevándorláspárti sajtót is bírálta, és felszólította a politikusokat, hogy ne engedjenek az újságok nyomásának.
Vágólapra másolva!

Hétfőn Frankfurtban a vonat alá lökött egy kisfiút és az édesanyját egy eritreai migráns, akit korábban a sikeres társadalmi beilleszkedés mintapéldájaként tartottak számon Svájcban.

Továbbra sem tudni, hogy a 40 éves eritreai férfi milyen indítékból követte el kegyetlen tettét, amelynek következtében a nyolcéves kisfiú meghalt – édesanyjának sikerült időben elugrania a vonat elől.

A Magyar Nemzet viszont már arról írt, hogy a keddi sajtóbeszámolókból kiderült:

a gyanúsított az év eleje óta betegállományban volt pszichés gondok miatt, kezelés alatt állt.

A háromgyermekes családapa 2006 óta él Svájcban, ahol 2008-ban menedékjogot is szerzett. Mivel volt állandó munkája, rendezett körülmények között élt Zürichben, a svájci hatóságok a jól integráltak csoportjába sorolták, a férfit a sikeres társadalmi beilleszkedés mintapéldájaként tartották számon. Ennek ellenére vált ámokfutóvá, még egy, állítólag sikeresen integrált migráns is.

Az elkövetőnek korábban nem volt komolyabb rendőrségi ügye, múlt csütörtökön azonban Bázelből Frankfurtba menekült, miután körözni kezdték, mert késsel fenyegette, illetve fojtogatta egyik szomszédját.

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Andreas Arnold

Horst Seehofer szövetségi belügyminiszter tegnap hidegvérű gyilkosságról beszélt, és azt mondta, hogy a külföldiek körében mutatkozó bűnözést nem szabad ártalmatlan színben feltüntetni. Hozzátette ugyan, hogy "instrumentálni" sem szabad, de ez így is teljesen új hangnem, a német politikusok eddig nem mertek kemény szavakat használni a bevándorlók által elkövetett bűncselekményekre.

A bevándorlásellenes ellenzéki párt, az Alternatíva Németországnak egyértelműen a nyitott határokat és a Willkommenskulturt, a befogadás sokat emlegetett kultúráját bírálta.

– közölte Gottfried Curio képviselő, utalva többek között a strandokon idén nyáron történt, bevándorlók által elkövetett atrocitásokra.

A CDU vezető kormánypárt nagyobb biztonságot követelt a pályaudvarokon, a szintén koalíciós szociáldemokraták pedig erősebb rendőri jelenlétet sürgettek. Jörg Radek, a GdP rendőrszakszervezet egyik vezetője azt mondta, lehetetlen az 5600 német pályaudvart és megállót folyamatosan ellenőrizni. Seehofer úgy vélte, nem annyira jó a helyzet a vasútállomásokon, hogy ne lehetne jobbá tenni.

Élesen kritizálta a német menekültpolitikát Hans-Georg Maassen

A német állam biztonságáért felelős Alkotmányvédelmi Hivatal volt elnöke szerint a 2015-ös "Willkommenskultur" Angela Merkel német kancellár politikájának egyik emblematikus mozzanata volt. Emlékeztetett, hogy a migránsok korlátlan befogadásának politikája a német politikai elit nagy többségének támogatását is élvezte - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Maassen elmondta, hogy az érkező tömegek befogadása a német törvényekbe ütközően történt.

A migránsok 70 százaléka ugyanis személyazonosításra alkalmas dokumentumok nélkül érkezett.

Szerinte ezt a helyzetet máig sem sikerült orvosolni, manapság is napi 500 fő érkezik Németországba, sokan papírok nélkül.

Maassen a német sajtót is kritizálta. Véleménye szerint

a migrációbarát média sakkban tartja a politikai elitet.

Éppen ezért a politika máig nem volt képes korrigálni a korábbi hibákat. Szerinte minél hamarabb lépnie kell az elitnek, a várható negatív sajtóvisszhang ellenére is.

A biztonságpolitikai szakember szerint a bevándorlókra a hatályos törvényeknél megengedőbb szabályok vonatkoznak, ami feszültséget gerjeszt Németországon és az Európai Unión belül egyaránt. Mint mondta, a németek nem értik, miért elnézőbbek a hatóságok a migránsokkal szemben.

Hangsúlyozta,

nem véletlen, hogy a V4-ek mára markáns ellenpólust képeznek a menekültbarát Németországgal szemben.

A Földközi-tengeren kialakult helyzetről azt mondta, hogy félrevezető a hajótörött migránsok tengeri mentésével kapcsolatos tájékoztatás. A migránsok ugyanis tengeri közlekedésre alkalmatlan járművekkel indulnak útnak, és emiatt egyáltalán nem váratlanul kerülnek bajba. Hangsúlyozta: ez az embercsempészek malmára hajtja a vizet.

Hans-Georg Maassen saját pártját, a CDU-t sem kímélte, kijelentette, hogy a kereszténydemokraták vezetése nem segít megoldásokat találni a problémákra, inkább azok elhallgatásán munkálkodik.

Hangsúlyozta: a klímavédelemnél a migráció nagyobb kihívást jelent, ezért ez kellene, a német politika legfontosabb témája legyen.