V4NA: Terrorfenyegetést kapott Amerika és az Egyesült Királyság

2019.07.31. 17:04

Az Iszlám Állam támogatói hátborzongató képeket tettek közzé a terrorcsoporthoz közelálló médiákban. Gyilkolásra szólítják fel radikális követőiket: vágjátok át a torkukat, és nézzétek végig a haláltusájukat – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

A gyilkosságra buzdító mondatok különböző szerkesztett fotókon szerepelnek.

Az egyik képen a londoni Westminster-palota lángokban áll, a másikon pedig egy öngyilkos terrorista bombaszerkezettel a hátán látható New York utcáin,  háttérben a jellegzetes sárga taxival, adta hírül a brit Daily Mail.

Forrás: V4NA

A harmadik fotón San Francisco látható, a forgalmas út közepén egy dzsihadista menetel, kezében az Iszlám Állam zászlajával.

A képen az alábbi felirat olvasható: egyet se kíméljetek, öljétek meg az összeset, eljött a felemelkedés ideje, vágjátok át a torkaikat és nézzétek végig a haláltusájukat.

Forrás: V4NA

Hiába hirdettek márciusban a Szíriai Demokratikus Erők (SDF Syrian Democratic Forces) teljes katonai győzelmet az Iszlám Állam felett, a terroristacsoport ideológiája tovább él.

Július közepén napvilágot látott egy, a szíriai al-Hol menekülttáborban készült videó, a felvételen iszlamista asszonyok és gyerekek egy saját készítésű ISIS-zászlót húznak a magasba, és közben hangosan ünnepelnek. 

Erről az Origo is beszámolt

A videó a következő üzenettel járta körbe az Iszlám Állam támogatóit: Ez nem a vég, hanem a kezdet, mert az anyáink és a lánytestvéreink tudják, hogyan neveljenek egy kölyökből rettenthetetlen oroszlánt.

Forrás: V4NA

 

KAPCSOLÓDÓ CIKK