Az olasz hatóságok reálisan kezelik a migrációt

ORBÁN Viktor; SALVINI, Matteo
Budapest, 2019. május 2. Matteo Salvini olasz belügyminiszter, miniszterelnök-helyettes és Orbán Viktor miniszterelnök (a képen nem látható) sajtótájékoztatót tart megbeszélésüket követően Budapesten, a Karmelita kolostorban 2019. május 2-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Pózsa István, az Alapjogokért Központ vezető elemzője nem embertelennek, hanem reálisnak tartja azt, ahogy Matteo Salvini olasz belügyminiszter és az olasz hatóságok kezelik a migrációt.
Vágólapra másolva!

Az elemző csütörtökön az M1 aktuális csatornán azt mondta, ha valaki szükséghelyzetben van egy kikötni próbáló hajón - például várandós, gyermek vagy beteg -, azon segítenek, másokon viszont csak akkor, ha a befogadásuk előre el van rendezve.

Matteo Salvini olasz belügyminiszter, miniszterelnök-helyettes migrációs politikája a realitáson alapul Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Pócza hangsúlyozta, hogy

Matteo Salvini ezzel migrációs politikai kultúrát próbál teremteni, a politikai aktivisták az NGO-hajókkal pedig próbálják ezt megakadályozni.

Hozzátette, hogy emellett vannak olyanok is, akik őszintén szeretnének segíteni, és a hatóságokkal együttműködve tevékenykednek az olasz partoknál.