Szörnyethalt három fürdőző Kaliforniában, amikor sziklatömbök zuhantak rájuk

Encinitas, tengerpart, sziklafal, kalifornia
Two young men on beach, holding surfboards
Vágólapra másolva!
A tragédia a kaliforniai Encinitas városában történt, amely népszerű hely a strandolók és a szörfösök között. A kutató-mentő csapatok még vizsgálják, hogy lehetnek-e áldozatok a sziklák között.
Vágólapra másolva!

Három ember meghalt pénteken, miután a sziklás partoldalban kőtömbök zuhantak rájuk. Óriási pánik tört ki, a strandolók mindent hátrahagyva, fejvesztve futottak.

A The Guardian korábban azt írta, hogy a hatóságok nem tettek közzé információt az áldozatokról, de azt már tudni lehet, hogy mind felnőttek voltak. Mike Stein, a helyi tűzoltók vezetője azt mondta, a három áldozaton kívül

még két embert kellett kórházba szállítani, akik súlyosan megsérültek.

A szörfösök az óriási hullámok miatt imádják ezt a partszakaszt (képünk illusztráció) Forrás: Image Source/Yew! Images/Yew! Images

Mivel ez a partszakasz egyúttal lakott terület is, ezért évek óta azon dolgoznak, hogy betonnal biztosítsák, erősítsék a falat.

Bár nem ritka jelenség, hogy kövek potyognak le a sziklafalról, de hasonló baleset még nem történt a fürdővárosban. A fürdőzés ugyanakkor nem veszélytelen: szinte a semmiből hatalmas hullámok érhetik el a partot, amelyek az óvatlan turistákat veszélyesen közel mossák a sziklákhoz.

A helyi hatóságok elmondták, hogy nem szokatlanok a hasonló partomlások, mert az óceán erodálja a homokkő szirtek alapját.

Egyes strandszakaszokon éppen ezért jelzőtáblák figyelmeztetik a fürdőzőket az omlásveszélyre.

Az elmúlt években több halálos áldozata és sérültje volt a hasonló természeti katasztrófáknak az Egyesült Államokban.