Ledobtak egy hatéves gyereket a londoni Tate Modern múzeum teraszáról

emergency Horizontal
A secutiry guard secures the entrance as people stand outside the Tate Modern gallery in London on August 4, 2019 after it was put on lock down and evacuated after an incident involving a child falling from height and being airlifted to hospital. - London's Tate Modern gallery was evacuated on Sunday after a child fell "from a height" and was airlifted to hospital. A teenager was arrested over the incident, police said, without giving any details of the child's condition. (Photo by Daniel SORABJI / AFP)
Vágólapra másolva!
Ledobtak egy hatéves gyereket a londoni Tate Modern múzeum teraszáról vasárnap - közölte a brit főváros rendőrsége, hozzátéve, hogy a bűncselekmény elkövetőjét, egy 17 éves tinédzsert emberölés kísérletének gyanúja miatt őrizetbe vették.
Vágólapra másolva!

A hat éves fiút a 10 emeletes londoni múzeum tetőteraszáról dobták le, az ötödik emeleti terszra esett. A gyereket mentőhelikopterrel válságos állapotban szállították kórházba.

A rendőrség szerint

nincs arra utaló jel, hogy az elkövető ismerte az áldozatát.

A hatéves fiú családjával volt a világhírű múzeumban. A szemtanúk állítólag hallották, hogy anyja azt kiabálja amikor a fiú öt emeletet zuhant:

- írja a The Guardian.

A Tate Modern volt 2018-ban az Egyesült Királyság legnépszerűbb turistalátványossága, 5,9 millió vendége volt.