Karácsonyról megmaradt, kilenc hónapos töltött káposztát szolgáltak fel egy lugosi étteremben. A fogyasztóvédők bezáratták a vendéglátóhelyet.

Kilenc hónapos töltött káposztát szolgáltak fel a vendégeknek egy lugosi étteremben - írja a Főtér.ro. A lap szerint a vendéglátóhelyen a karácsonyra készített, de megmaradt adagokat lefagyasztották, abban reménykedve, hogy a vendégeknek nem tűnik föl a trükk. 

A fogyasztóvédők szombati razziájuk során egy másik, szintén lugosi vendéglővel együtt összesen 30 ezer lejes bírságot szabtak ki, és elkoboztak száz kilogrammnyi, nem megfelelő minőségű alapanyagot vagy ételt.

Sorin Susanu, a fogyasztóvédelmi hatóság temesvári területi kirendeltségének vezetője elmondta, elképesztő állapotokat találtak a két vendéglő konyháján:  rengeteg volt a lejárt szavatosságú vagy szakszerűtlenül tárolt alapanyag, a húsok jelentős részén nem tüntették fel a származási helyet, és azt, mikor szerezték be, emellett a levest is a padlón tárolták.

A higiéniával is problémák voltak, és egyik helyen sem fertőtlenítették a tojást. A problémák orvoslásáig mindkét vendéglőt bezáratták.