Megtalálhatták a másik román lány maradványait is

román gyilkos caracal
A letartóztatott George Dinca a caracali házának udvarán. A román belügyminiszter korábban leváltotta többek között az országos rendőrfőkapitányt, miután a hatóságok sorozatos mulasztások miatt nem tudták megakadályozni a lány meggyilkolását. Bukarestben több ezren tüntettek az ügy kezelése, a román tisztviselők gondatlansága és az empátia hiánya miatt.
Vágólapra másolva!
Emberi maradványokat találtak a rendőrök egy Caracal közeli erdőben, amelyek vélhetően a még áprilisban eltűnt másik román lány, Luiza Melencu maradványai - írja a Transindex.
Vágólapra másolva!

Gheorghe Dinca a rendőrségen Alexandra Macesanu meggyilkolásán kívül, az áprilisban eltűnt Luiza Melencu megölését is bevallotta. De míg arra több nyom is utalt, hogy Alexandra járt a férfi házában, hétvégén pedig az ott talált elszenesedett csontokról is bebizonyosodott, hogy az övéi, addig arra semmi sem utalt, hogy a 18 éves lány találkozott volna Gheorghe Dinca-val, és megölte volna, a férfi vallomásán kívül.

Ráadásul

a gyanúsított többször félrevezette a nyomozókat;

először azt állította, hogy Luiza maradványait az Olt folyóba dobta, később azt, hogy valójában a Dunába, de azt is mondta, hogy egy Caracalhoz közeli tóba.

A lap szerint most is Gheorghe Dinca vezette a rendőröket abba az erdőbe, ahol emberi maradványokat találtak.

Összeégett csontdarabokat és hamut találtak a caracali ügy nyomozói egy zsákban,

közölte hétfőn Mihaela Porime, a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) szóvivője - írja a Maszol.ro.

Azt a későbbi vizsgálatok fogják kideríteni, hogy a maradványok valóban Luiza Melencué-e.

Tonel Pop, Melencu család ügyvédje azt mondta a Digi24-nek, hogy ő úgy tudja, hogy Dinca nem mondta, hogy azok a maradványok, amik az erőben vannak, azok Luizáé, és még a DNS-vizsgálatok sem készültek el, ezért a család még bízik benne, hogy a lány él.

A nyomozók az emberi maradványokat Bukarestbe küldik DNS-vizsgálatra, hogy meghatározzák, Luizahoz tartoznak-e vagy sem.

Gheorghe Dinca házának, és annak kertjének az átkutatása továbbra is folyamatban van.

A letartóztatott George Dinca a caracali házának udvarán. Forrás: MTI/AP/Bogdan Danescu

A rendőrök dolgát megnehezíti, hogy rengeteg lom van a régebben szervizként is üzemelő telken.

A gyilkosságok miatt előbb a román rendőrség országos és Olt megyei parancsnokát menesztették tisztségéből, múlt hétfőn pedig lemondott a segélyhívót működtető különleges távközlési szolgálat (STS) vezetője, kedden pedig a belügyminiszter is.

Pénteken az oktatási miniszter is belebukott a botrányba, miután egy érzéketlen, az áldozatot hibáztató megjegyzése miatt a kormányfő leváltotta tisztségéből.