V4NA: Soros György durván beavatkozna az izraeli választásba

Soros György
Vágólapra másolva!
Soros György (ál)civil szervezetei Izraelben is azon dolgoznak, hogy aláássák a jobboldali kormányt. A következő parlamenti választáson a milliárdos az etióp kisebbség fájdalmát akarja meglovagolni, hogy megdöntse Benjámin Netanjahut és kormányát – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

Országszerte erőszakos demonstrációkat tartottak az etióp kisebbség tagjai július folyamán.

A tüntetések előzménye, hogy

júniusban egy rendőr lelőtt egy etióp származású izraeli fiatal férfit,

miközben a játszótéren küzdő fiatalokat akarta szétválasztani.

Az etióp közösség úgy érezte, hogy a rendőr hidegvérrel megölte a férfit, és tiltakozásuk süket fülekre talált, ezért az utcára vonultak.

A káoszra Soros György válaszolt, illetve az (ál)civil szervezetei, akik kihasználva az kisebbségi feszültségeket,

egy új etióp pártot akarnak felállítani, ami magához vonzaná az általában jobbra szavazó nemzetiségieket.

Az New Israel Fund (NIF), amit a Nyílt Társadalom Alapítvány is szponzorál, először a tüntetések szervezésében segédkezett, majd a kedélyek csillapodásával a közelgő parlamenti választások miatt taktikát váltott, és – az alapítvány által képzett, radikális szocialista nézeteket valló – Avi Yalo vezetésével egy etióp nemzetiségi pártot kezdett finanszírozni.

A pártnak több nem etióp vezetője is van, akik összefüggésbe hozhatók Soros Györggyel.

Soros György Forrás: AFP/Lakruwan Wanniarachchi

Bár az etiópok mindössze a lakosság két százalékát teszik ki, ami nem elég, hogy pártjuk kormányra jusson, Sorosnak erre nincs is szüksége.

Lévén, hogy az etióp nemzetiség általában a jobboldalra szavaz, és ha csak őket sikerül elbizonytalanítani vagy meggyőzni, hogy pártjára szavazzanak,

az elég lehet, hogy megforduljon az izraeli jobboldali többség a parlamentben, és ezzel a (bal)liberális oldal leválthassa Netanjahu kormányát.