Gyilkossági kísérlettel vádolják azt a tinédzsert, aki kidobott egy hatéves gyereket a londoni Tate Modern Múzeum teraszáról.

Gyilkossági kísérlettel vádolják azt a 17 éves fiatalt, aki a gyanú szerint ledobott egy hatéves gyereket a londoni Tate Modern Múzeum teraszáról vasárnap - írja a BBC. Azt továbbra sem tudni, hogy mi volt a tinédzser indítéka,

a rendőrség szerint nem is volt kapcsolat közte és az áldozat között.

A látogatókat sokkolta az esetForrás: Twitter

Az ügyészek a keddi bírósági meghallgatáson arról tájékoztatták a bíróságot, hogy hatéves áldozat gerinc-, láb- és kartörést szenvedett, súlyos vérzés alakult ki az agyában. A londoni rendőrség tájékoztatása szerint a gyerek állapota válságos, de stabil.

A 17 éves vélelmezett elkövetőt vizsgálati fogságba helyezték, csütörtökön áll újra az igazságszolgáltatás elé, akkor már a londoni központi büntetőbíróságon kell megjelennie. Kedden a fiatalkorúak bíróságán hallgatták meg London Bromley nevű kerületében, de a nevén kívül nem mondott semmit.

Személyazonossága a kiskorúakra vonatkozó törvényi előírások értelmében nem hozható nyilvánosságra.

A hatóságok azt nem hozták nyilvánosságra, hogy melyik kórházba szállították a gyereket, de azt elárulták, hogy francia állampolgár, és a szüleivel volt a múzeumban. A Tate Modern hétfőn ugyan kinyitott, de az intézmény szóvivője szerint a terasz zárva maradt. 

A londoni Tate Modern Múzemot 2000-ben nyitották meg, a látogatói teraszt pedig 2016-ban adták át. Azóta ez az intézmény a város egyik legnépszerűbb turisztikai attrakciója, 2018-ban 5,9 millió látogatója volt.