Egy angliai nő 35 év után próbálja börtönbe juttatni pedofil apját. A férfi 13 éves korában erőszakolta meg a nő anyját, aki akkor teherbe esett. Az eset bizonyítása nem egyszerű, hiába két lábon járó bizonyíték az erőszakból született nő.

Évekkel ezelőtt egy 13 éves kislányt megerőszakolt a család egyik ismerőse. A lány terhes lett, és később megszületett Vicky, aki ma már felnőtt nő, és szeretné beperelni a pedofil apját. 

A 35 éves nőt gyerekként örökbe fogadták, és csak pár éve, az adoptálásának adatai után keresgélve jött rá, hogy nem szerelemből született - írja a BBC.  

Az iratokból kiderül, hogy anyám egy babára vigyázott a férfi házában, amikor az megerőszakolta. A szöveg hét különböző helyen is nemi erőszakot említ. Benne van a neve és a címe is, így a hatóságok, a rendőrség tudott a dologról, mégsem tettek semmit" – magyarázta a nő.

Bonyolultabb, mint gondolta

A nő azt gondolta, hogy egyszerű lesz vádat emelni az apja ellen, tévedett. 

Van DNS-bizonyítékom, mert én magam vagyok a DNS-bizonyíték. Én vagyok az élő, lélegző bizonyíték arra, hogy ez a férfi megerőszakolt egy gyermeket, és senkit sem érdekel. 

A törvény szerint Vicky nem áldozat, csak az anyja az, aki viszont nem akarja börtönbe küldeni a férfit. Ha az áldozat nem vállalja az áldozat szerepét, nem vesz részt az ügyben, nagyon nehéz lesz elítéltetni a férfit. Egyébként, ha sikerülne, ez lenne az első ilyen eset Angliában. 

Vicky mellett kiállt a parlament egyik képviselője, Jess Phillips. Szerinte a nemi erőszakból született gyerekekre is áldozatként kell tekinteni. 

A nő elmondása szerint az anyjáért is küzd, mert neki kellett átélnie gyerekkorában ezeket a szörnyűségeket, amiket valószínűleg szeretne minél hamarabb elfelejteni.