Tárgyalásokat kezdett az Egyesült Államok Dél-Koreával a védelmi költségekről - közölte szerdán Twitter-üzenetben Donald Trump amerikai elnök.

Megkezdődtek a megbeszélések Dél-Koreával az Egyesült Államoknak fizetendő hozzájárulás további növeléséről. Dél-Korea egy nagyon gazdag nemzet, amely most érzi, hogy kötelessége emelni a hozzájárulását az Amerikai Egyesült Államok által biztosított katonai védelemhez - fogalmazott mikroblogjában az amerikai elnök.

John Bolton amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó egy hónappal ezelőtt tett látogatást Dél-Koreában, és akkor bejelentette, hogy a két ország megvitatta a védelmi költségek ésszerű és korrekt módon történő megosztását.
Washington és Szöul idén februárban megállapodást írt alá arról, hogy Szöul 70,3 millió dollárral növelve 927 millió dollárra emeli hozzájárulását a térségben tartózkodó amerikai csapatok költségeinek fedezéséhez. Az egyezmény átmeneti időre, egy esztendőre szól. Amerikai elemzők megjegyzik, hogy az elnök Mark Esper amerikai védelmi miniszter most kezdődő szöuli látogatása előtt tette közzé bejegyzését.