Rejtegetik a mélyhűtős gyilkosság részleteit a magyar áldozat rokonai elől

Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, próbálja megúszni a börtönt a mélyhűtős gyilkossággal vádolt Zahid Younis - írta meg a Ripost. Amíg ő betegségre hivatkozva húzza az időt a tárgyaláson, a bíró elrendelte, hogy a jegyzőkönyv egyes részleteit nem ismerhetik meg Sz. Henriett rokonai.
Vágólapra másolva!

Két női holttestet találtak a rendőrök Londonban, egy Canning Townban lévő, Vandome Close utcai lakás mélyhűtőjében április végén. Kiderült, hogy az egyikük egy miskolci, magyar nő, Sz. Henriett, akinek nem volt bejelentett angol lakcíme a gyilkosság idején.

A két ember földi maradványai a fagyasztóban voltak egymásra fektetve, a ruha is rajtuk volt,


így fagytak össze a Telegraph szerint.

Nem tudhatják meg az igazságot?

Azt máig nem tudni, pontosan hogyan haltak meg, de az már kiszivárgott az igazságügyi orvosszakértői szakvéleményből,

hogy mindkét testen sok sérülést találtak.

Ennél többet viszont még a rokonok sem tudhatnak egyelőre, mert a ma már bíróságon lévő ügy bírója "elrendelte a bűncselekmény jegyzőkönyvének zárolását a családok elől, amiben a kegyetlen részletek mellett a test bomlásáról és állapotáról is írtak" - tudta meg a Ripost.

Sz. Henriett brutális gyilkosság áldozata lett a szigetországban Forrás: Facebook

Húzza az időt a mélyhűtős gyilkos?

A brit médiában csak mélyhűtős gyilkosként emlegetett, 50 éves Zahid Younist április végén vették őrizetbe a gyilkosság gyanúsítottjaként. Pénteken kellett volna megjelennie a tárgyalóteremben,

de betegségre hivatkozva távol maradt.

A lap szerint a taktikáján többen felháborodtak, mert úgy látják, hogy húzza az időt.

Az egyelőre nem világos, hogy a két nő, Henriett és a háromgyerekes Mihrican Mustafa ismerte-e egymást, vagy csak a halál „hozta őket össze", de az tény, hogy a miskolci nő 2014-ben hagyta ott szülővárosát, ahol egy gyárban volt csomagoló. Azért költözött Londonba, mert úgy képzelte, hogy ott majd jobb élete lesz.

Rokonai 2016-ban beszéltek vele utoljára, aztán már nem tudták, mi van vele. Ahogy annak a hajléktalanokat segítő jótékonysági szervezetnek, a Welcome Centernek a munkatársai sem,

akik olyan kedves, gondoskodó fiatal nőnek ismerték meg Henriettet, aki csodálatos ceruzarajzokat készített.

A nyomozók már kiderítették, hogy a hajléktalan magyar nő nem drogozott és nem is ivott. Egyébként a lakást, ahol holtan találták, drogtanyaként tartják számon Kelet-Londonban.