Őrizetbe vették a volt kirgiz államfőt

Horizontal (FILES) This file photo taken on August 31, 2016 shows Kyrgyz Prezident Almazbek Atambayev gesturing as he attends celebrations marking the 25th anniversary of Kyrgyzstan's independence from the Soviet Union at the Ala-Too Square in Bishkek.
Ky
Almazbek Atambajev
Vágólapra másolva!
Őrizetbe vették szerdán a korrupcióval vádolt Almazbek Atambajev volt kirgiz államfőt - közölte az exelnök stábja. Egy rendőrségi művelet keretében vették őrizetbe, hívei miatt gumulövedékeket és hanggránátokat is bevetettek.
Vágólapra másolva!

Kirgizisztánban a nap folyamán indítottak rendőrségi műveletet az elnök őrizetbe vételére, a RIA Novosztyi orosz hírügynökség szemtanúkra hivatkozva úgy értesült, hogy Atambajev Bes-Kungej településén lévő házát kirgiz különleges alakulatok (Specnaz) vették körbe, és

gumilövedékeket, illetve hanggránátokat lőttek ki a volt államfő híveire, akik megpróbáltak áttörni a hatósági kordonon.

Legfrissebb értesülések szerint legkevesebb tízen megsebesültek, köztük egy helyi újságíró.

Almazbek Atambajev Forrás: AFP/Vyacheslav Oseledko

A kirgiz parlament június végén megfosztotta mentelmi jogától Atambajevet, aki 2011 és 2017 között volt elnök. Egyebek között azzal vádolják, hogy törvénytelenül tett szert földtulajdonra, illetve hatalmával visszaélve bűnbandák vezetőinek nyújtott védelmet.