Pánik tört ki a Times Square-en, New Yorkban

2019.08.07. 08:22

Emberek ezrei menekültek New York legismertebb, és legzsúfoltabb környékén, a Times Square-en, mert azt hitték, hogy lövöldöznek - írja az ABC News.

Az internetre feltöltött videókon látszik, hogy emberek ezrei futnak életüket féltve a Times Square-en és közvetlen közelében. 

Az emberek több Broadway-színházba is bemenekültek, búvóhelyet keresve, bár sok helyen még tartott a darab.

Akik nem a színházakba, azok az üzletekbe, hotelekbe menekületek be.

 Később kiderült, hogy egy motorkerékpár hangja okozott riadalmat, arra hitték azt, hogy lövöldöznek. 

Csupán pár nap telt el a daytoni, illetve az el pasói lövöldözések óta, ahol összesen 31 embert öltek meg.

A New York-i rendőrség többek között Twitter üzenetben próbálta megnyugtani az embereket, hogy ne esennek pánikba, mert a riadalmat egy motor hangja okozta, nem volt sehol sem lövöldözés.

A Hamilton című musicalt nézte a Broadway-en több magyarral együtt a Mobilaréna nevű telekommunikációs szaklap főszerkesztője, Khell Bogdán is. A pánik ezt a színházat is elérte. Khell a Facebook-oldalán azt írja, hogy darab vége előtt nem sokkal a nézők egy része menekülni kezdett, mások a székek között remegve várták, hogy mi fog következni. 

Mi meg csak ültünk, mint a madarak, hogy mi a fészkes fene történik, mert semmi borzasztót nem lehetett látni, miközben többen konkrétan remegve zokogtak a környezetünkben, meg sikoltoztak.

Nem sokkal később hangosbemondón bemondták, hogy minden rendben van, majd a színpadra ment a színház vezetője is és egy rendőr, aki elmondta, hogy pontosan mi történt, hogy egy motor túl hangosan "durrogtatott", és ez okozott pánikot.

Aztán akkora pánik lett, hogy mindenki rohant mindenfele, többek között be a színházba, a lenti széksorokig, ahol persze megint pánik lett. 

A Times Square Amerika egyik legjobban védett területe, még egy átlagos napon is rengeteg rendőr van az utcákon.

Egyszercsak egy tompa puffanást hallottam, és azt kérdeztem: Vajon mi lehetett ez? Átnéztem az túloldalra, és azt láttam, hogy tengernyi ember rohan az utcán - monda Daylan Probert a New York ABC WABC-nek.

A rendőrség rengeteg bejelentést kapott a 911-re az esetről, az interneten többen arról írtak, hogy

menekülés közben elestek, megsérültek. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK