V4NA: Az iszlám mellett kötelezte el magát a stuttgarti gyilkos migráns

2019.08.08. 10:27

A stuttgarti gyilkos migráns nem sokkal szörnyű tette elkövetése előtt a közösségi médiában tett tanúbizonyságot iszlám vallási meggyőződéséről arab nyelven. Ez megkérdőjelezi a német ügyészség azon állításának hitelességét, hogy kizárólag személyes indíttatású bűncselekményről van szó – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség. Erre az egyébként hamis indokra hivatkozva nem tudósított a csupán papíron közszolgálati német média a különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosságról.

Issa Mohammed a Facebook-oldalán tett közzé egy bejegyzést arab nyelven a karddal elkövetett iszonyatos gyilkosság előtt, amiben iszlám vallási elköteleződéséről írt.

Eddig a német média nem közszolgálati része úgy számolt be az emberölésről, hogy azt a – saját bevallása alapján - szír állampolgárságú férfi személyes okokból követte el.

Az ARD és a ZDF „közszolgálati" televíziók híradói ugyanis erre hivatkozva titkolták el a migráns által elkövetett gyilkosságot.

Issa Mohammed a gyilkosság közbenForrás: V4NA

Ahogy az Origo is beszámolt róla, a Stern hetilap megkeresésére kifejtették az ARD és a ZDF alkalmazottai, hogy nem látták az »össztársadalmi relevanciáját« annak, hogy beszámoljanak egy, az ügyészség szerint kizárólag személyes indíttatású bűncselekményről.Most kiderült, hogy a német „közmédia" munkatársai nem mondtak igazat.

A közösségi oldalon közzétett bejegyzés ugyanis nem hagy kételyt a gyilkos migráns Allah iránti lojalitásáról.

A szöveg így szól: „Az irgalmas Isten nevében – minden egyes ember meg fog halni", majd alatta a következő mondat: „Higgyetek a mindenható Istenben".

Ebből úgy tűnik, egy saját magát is feltüzelő kijelentésről van szó, ami megkérdőjelezi a gyilkosság pusztán személyes indítékát.

Ahogy azt megírtuk, Issa Mohammed, aki 2015-ben érkezett Németországba magát menekültnek kiadó migránsként, múlt szerdán brutális módon ölte meg egy német-kazah ismerősét Stuttgart egyik lakóövezetében.

Mohammed a férfit egy hatalmas karddal szúrta meg többször is, mindezt az áldozat lányának szeme láttára.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK