Meghalt egy középkorú nő, három kiskorú lány pedig súlyosan megsérült, miután a hatalmas vihar közepette kedden este beléjük csapott a villám a csehországi Jetrichovice településen - számolt be a tragikus esetről a Cseh Távirati Iroda (CTK).

Helyi sajtóbeszámolók szerint a 400 fős észak-csehországi kis falura olyan hirtelen és olyan horderejű vihar csapott le, amilyet még a falubeli legidősebb emberek sem éltek meg ezidáig.  Az utcán a vihar elől menekülő asszony és a három lány közvetlen közelében, egy méteren belül csapódott a villám a földbe.

A nő azonnal összeesett, és leállt a szíve.

Illusztráció.Forrás: MTI/Makovics Kornél

A lányok is megégtek, de ők a becsapódás után eszméletüknél voltak, és az egyiküknek a mobilján még sikerült riasztania a mentőket. Pár percen belül indult is a segítségükre egy mentőhelikopter, de az a hatalmas viharban félúton kénytelen volt visszafordulni, meg sem tudta közelíteni a települést. A falubeliek közben telefonon folyamatosan tartották a kapcsolatot a cseh mentőszolgálat diszpécserével, aki végig instruálta őket, hogyan élesszék újra az asszonyt. Mire kiért a mentőautó, a helyiekneka nőt sikerült is újjáéleszetniük, azonban pár órán belül a kórházban belehalt a súlyos sérüléseibe. Cseh sajtóbeszámolók szerint a három lány közül kettőnek még mindig válságos az állapota.