Golyóálló mellényben, felfegyverkezve okozott pánikot egy férfi egy Walmart-üzletben

2019.08.09. 11:22

Nem élnek át könnyű napokat mostanában az amerikai állampolgárok, a múlt heti, több halálos áldozatot is követelő fegyveres támadások miatt a szokásosnál is érzékenyebbek lehetnek. Csütörtökön ezúttal egy golyóálló mellényben lévő, felfegyverzett férfi okozott pánikot egy Walmart-üzletbe Missouri államban - írja a Fox News. A férfit egy szolgálaton kívüli tűzoltó tartóztatta fel a rendőrök megérkezéséig. Szerencsére senki sem sérült meg és lövöldözés sem volt.

A 20 éves gyanúsított töltött taktikai fegyverekkel érkezett a helyszínre és nyilvánvalóan célja az volt, hogy felfordulást okozzon - mondta a Mike Lucas springfieldi rendőrség részéről. 

Az elfogott fehér férfi golyóálló mellényt és katonai ruhát viselt, puskával és egy másik fegyverrel ment be az üzletbe, valamint nála volt több mint 100 töltény is.

A gyanúsított megragadott egy bevásárló kocsit, körbetolta az üzletben, miközben mindezt mobiltelefonjával rögzítette. Az üzletvezető nyomta meg a tűzjelzőt, mire a vásárló kimenekültek az üzletből.

Ekkor a pánikot okozó férfi a vészkijáraton keresztül próbált meg távozni, de egy szolgálaton kívüli tűzoltó fegyvert fogott rá, majd a néhány perccel később megérkező rendőrök őrizetbe vették.

A rendőrség elmondta, hogy lövöldözés nem volt, sérültek sincsenek. Jelenleg folyik a nyomozás, próbálják megtudni, hogy mi lehetett a férfi motivációja. 

Egy tűzoltóparancsnokot is a helyszínre hívtak, hogy megvizsgálják a gyanúsított autóját, hogy nincs-e bomba benne.

A rendőrség a biztonsági kamerák felvételeit is meg fogja vizsgálni, illetve azt is, hogy a riadalmat okozó férfi élőben közvetítette-e az eseményeket. 

Az incidens mindössze 5 nappal a 22 halálos áldozatot követelő El Pasó-i merénylet után történt.