Tömegesen hagyják el a zsidó fiatalok a jelentős részben migránsok lakta Malmőt

Svédországi, migránsok lakta városrész, Malmö, 2015
Refugees sleep outside the entrance of the Swedish Migration Agency's arrival center for asylum seekers at Jagersro in Malmo, Sweden, early November 20, 2015. The day before, 600 refugees arrived in Malmo within 3 hours and the Swedish Migration Agency said in a press statement that they no longer can guarantee accommodation for all asylum seekers. AFP PHOTO / TT NEWS AGENCY / STIG-AKE JONSSON +++ SWEDEN OUT +++ (Photo by STIG-AKE JONSSON / TT NEWS AGENCY / AFP)
Vágólapra másolva!
A harmadik legnagyobb svéd város, Malmö helyi zsidó származású fiataljai szerint a jelentős részben migránsok lakta település szociáldemokrata vezetésű önkormányzata nem tesz eleget az antiszemitizmus leküzdése érdekében, és nem védi meg őket a különböző jellegű, elsősorban az iskolákban előforduló zsidóellenes atrocitásoktól. Ezek miatt egyre több zsidó fiatal dönt úgy, hogy elhagyja Malmőt és Svédországot.
Vágólapra másolva!

A svéd közszolgálati rádióban (Sveriges Radio) két malmői zsidó származású fiatal arról beszélgetett a műsorvezetővel, hogy sok helyi iskola egyszerűen nem biztonságos a zsidók számára, az oktatási intézmények és az önkormányzat vezetősége pedig nem tudják garantálni, hogy nem éri őket antiszemita jellegű támadás - írja az interjúkat szemléző Breitbart.

Migránsok Malmőben. A kép illusztráció Forrás: AFP/Stig-Ake Jonsson

A 18 éves Daniel Vaknine elmondta, szinte minden malmői zsidó család a város három iskolája közül választ egyet a gyerekeinek.

Véleménye alapján

Daniel Vaknine a biztonság fogalma alatt azt érti, hogyha valaki

Dávid-csillagot viselve megy be az oktatási intézménybe, akkor ne kelljen attól tartania, hogy megfenyegetik, majd követik hazafelé, útközben pedig megverik.

A 19 éves Mira Kelber arról beszélt a műsorvezetőnek, hogy

nagyon sok zsidó fiatal örökre elhagyja Malmőt és Svédországot is.

Szerinte ma egyre több zsidó hasonló dolgokat érez, mint a holokauszt idején, ez pedig nem szabadna, hogy így legyen.

Mira Kelber hangsúlyozta, hogy

A masszív kivándorlás következtében Malmö zsidó vallási hitközsége

2019-re 387 főre csökkent az 1999-es 842 főről.

A hitközség szerint, ha a város vezetése nem hoz drasztikus döntést, akkor

A vallási közösség vezetői úgy látják, hogy a világsajtóban egyre gyakrabban azonosítják Malmőt az antiszemitizmussal, és a város kezd no-go zónává válni a zsidók számára.