V4NA: A nyílt utcán ölik le az állatokat a muszlimok Nyugat-Európában egy vallási ünnep miatt

2019.08.12. 09:39

Augusztus 11-15. között ünneplik a muszlimok Íd al-Adhát, azaz az áldozati ünnepet. Ez alkalomból bárányokat ölnek le nyilvános helyen, és a szokást az Európában élő muszlimok is tartják. A véres tetemek látványa azonban sokakat nagyon zavar Hollandiában, Franciaországban és Olaszországban - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Az európai iszlám közösségek elkezdték az Áldozat ünnepének megülését, amelynek fontos eleme egy birka leölése és húsának szétosztása. A muszlimok ilyenkor arra emlékeznek, hogy Ábrahám kész volt feláldozni fiát Istennek. 

Az állatokat nyilvánosan ölik le, kivéreztetve, hogy megfeleljen a vallási előírásoknak. 

Sok európai azonban felháborodott a látványon, és barbár cselekedetnek tartja a birka ilyen módon történő kivégzését. Geert Wilders, a holland Szabadságpárt vezetője a Twitteren osztott meg egy véres képet, melyhez ezt írta: 

Ma kezdődik az iszlám Áldozat ünnepe. Szörnyű és undorító. Ez nem része a mi kultúránknak. A nemzeteinknek meg kell állítania a barbárság és állatkínzás ünnepét.

Imádkozó muszlimok Berlinben egy korábbi felvételenForrás: AFP/NurPhoto/Markus Heine

Franciaországban az okozza a problémát, hogy az ország nyugati részén 

az év eleje óta több mint 350 birkát loptak el, legtöbbjüket közvetlenül az ünnep előtt. 

Matteo Salvini olasz belügyminiszter a Facebookon osztott meg egy videót, amiben egy összekötözött lábú állatot babakocsiban tolnak Nápoly utcáin. Ma egész Olaszországban ünneplik az Áldozat ünnepét, melynek része egy állat levágása és feláldozása. Ez a kis állat megmenekült Nápolyban, de az ország többi részében százezer állatot kegyetlenül levágtak. Felteszek egy kérdést: 

Ön szerint normális az állatok ilyen szenvedése? Számomra nem 

- írta a bevándorlásellenes Salvini a videóhoz.