Továbbra is küzdenek az erdőtűzzel Gran Canarián

2019.08.12. 16:52

Továbbra is küzdenek az erdőtűzzel a Kanári-szigetekhez tartozó Gran Canarián, ahol hétfőn ismét lakókat kellett kitelepíteni elővigyázatosságból.

Hétfő reggelre 1000-ről 1500 hektárra nőtt a tűz által elpusztított terület nagysága, a kiterjedése pedig meghaladja a 23 kilométert.Rendkívül kemény éjszaka volt, ugyanis az egész éjjel dolgozó tűzoltók munkáját az erős, óránként 70 kilométeres szél nagyban nehezítette - nyilatkozta Ángel Víctor Torres, a szigetek elnöke sajtótájékoztatóján.

Az oltásban mintegy 600 ember vesz részt a földi egységeknél, és összesen 13 helikopter és repülőgép működik közre a levegőből. Utóbbiak munkája rendkívül fontos, mivel a tűz a sziget középső, hegyvidéki, nehezen megközelíthető térségében tombol.A szigetek elnöke a legjobb hírnek azt nevezte, hogy személyi sérülés eddig nem történt, és sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy

emberi gondatlanság okozta a katasztrófát.
A helyi hatóságok még a hétvégén őrizetbe vettek egy 55 éves férfit, aki forrasztási munkálatokat végzett, és a gyanú szerint ezzel felelős a tűz keletkezéséért.

Az erdőtűz miatt három, Tejeda, Artenara, Gáldar településekről kellett lakókat evakuálni, összesen több mint ezer embert, akik aggodalommal követik átmeneti szállásaikon, hogy vajon mi lesz házaikkal, hátrahagyott állataikkal.

KAPCSOLÓDÓ CIKK