Elítélték azt a férfit, aki féltékenységből két órán keresztül súlyzóval ütötte barátnőjét. Richard Wilson folyamatosan ellenőrizte és fenyegette élettársát. A 34 éves Jennának egyetlen nyugodt perce nem volt, ráadásul, mivel párja egyáltalán nem tudta fékezni a dühét, szinte minden vitájuk tettlegességig fajult - ítja a Mirror.com. 

A férfi három hónapig folyamatosan ütötte-verte és pofozta barátnőjét, csak akkor hagyta abba, amikor 15 éves lányuk és a nő egyik barátja közbeavatkozott és leállították.

A rémálomnak májusban lett vége, amikor a nő

egy szál fehérneműben rohant át a szomszédhoz, és végre rendőrt hívott.

Most, hogy párja börtönbe került, Jenna vette a bátorságot, és beszámolt az esetről. 

Elmesélte az első találkozását Wilsonnal, akit 11 évvel ezelőtt kétszer is elítéltek, mert korábbi barátnőit is bántalmazta. Mivel Jenna semmit nem tudott a férfi múltjáról, csak tavaly júniusban kezdett rájönni, hogy milyen ember ő valójában. 

De néhény hét alatt viselkedése egyre aggasztóbbá vált, folyamatosan féltékenykedett és többször támadt rá agreszívan barátnőjére minden apróság miatt.

Állandóan a Facebookon kémkedett utánam" - mondta Jenna. 

"Végül, hogy megkönnyítsem a helyzetemet, inkább töröltem magam róla. Volt, hogy sehova sem mehettem, senkivel nem találkozhattam. 

Minden alkalommal, amikor próbáltam vele megbeszélni, elnézést kért, és azt mondta, sajnálja. Ilyenkor volt pár hét nyugalom, aztán viszont kezdődött elölről az egész kínlódás"

Végül eljutottak addig, hogy a férfi féltékenykedése szinte minden alkalommal erőszakig fajult, és egy napon egy súlyzóval a kezében támadt rá:

Az egyik ilyen alkalommal frissen léptem ki a zuhanyzóból, még meztelen voltam, ő pedig rám támadt, és számon kért, hogy miért töröltem négy barátomat a Facebook-ismerőseim közül. Azt gondolta, azért távolítottam el őket, mert nem akartam, hogy tudja, kik voltak, és mit beszéltem velük. Pofon vágott és püfölni kezdte a lábaimat a súlyzóval. Két óra hosszán keresztül megállás nélkül vert, én kétségbeesetten üvöltöttem. Azt hittem, ott helyben meghalok. 

Ezután Wilson magára hagyta a félholtra vert nőt, és elmenekült, ám a rendőrök elfogták és letartóztatták. Súlyos testi sértés miatt emeltek vádat ellene. 

A bíró két év 9 hónap börtönre ítélte, amelyből leghamarabb két év után szabadulhat feltételesen, illetve távol kell tartania magát Jennától. 

A bíróságon kiderült, hogy

a férfi korábban 19-szer követett el különféle bűncselekményeket, legtöbbször testi sértést. 

Jenna, aki egy fodrászati szalon tulajdonosa, elmondta, rendkívül megkönnyebbült, miután élettársát elítélték. 

A rettegésem már a múlté. Újra pozitívan tekintek a világra, építem a karrieremet. Viszont még mostanában is képes vagyok bepánikolni és megbénulni, ha meglátom őt, de megnyugtat az a tudat, hogy már nem árthat nekem többé.

A férfi ügyvédje, Habebb Yousaf elmondta,

védence sérült személyiség, amelynek egyik oka lehet egy korábban történt utcai verekedés:

Hetekkel a támadás előtt Wilson súlyos sérüléseket szerzett, mert az utcán kalapáccsal támadt rá egy csoport idegen férfi. 

"Rendkívül paranoiás volt, rettegett, hogy újra megtámadják" - mondta Yousaf.

Ez talán nem feltétlenül mentség a viselkedésére, de talán részben megmagyarázza, mit miért tett"

- tette hozzá

Angela Nield bíró szerint azonban nem lehet csak ezzel magyarázni a férfi tettét, hiszen már több, mint tíz évvel ezelőtt is erőszakosan viselkedett kapcsolataiban:

Úgy gondolom, komoly dühkezelési problémái vannak. Ez a harmadik eset, hogy bántalmazza élettársát. Ha a jövőben lennének új kapcsolatai, szinte biztos, hogy velük is ugyanezt tenné.