Franciaországban rendőrségi ügy lett az iszlám szokás szerinti áldozati ünnep alkalmából levágott birkák miatt. Hollandiában is egyre többen teszik szóvá a brutális állatkínzást – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Az Íd al-Adhá muszlim áldozati ünnep első napján legalább tizenegy juhot vágtak le illegálisan Franciaországban. A törvénysértő migráns hátterű tenyésztőket és a szintén nem európai származású fogyasztókat is beidézték a csendőrségre, mivel az ellenőrzés nélküli vágás tilos az országban, sérti a francia vágóhidakon alkalmazott egészségügyi és biztonsági előírásokat.

Muszlimok egy szarvasmarhát készülnek feláldozni a pakisztáni Karacsiban, 2019. augusztus 12-én, az Íd al-Adhá áldozati ünnep második napján. A kép illusztrációForrás: MTI/EPA/Rehan Hán

Egy Rhone-Alpes régióban lévő muszlim szervezet állásfoglalása szerint, az iszlám tanok sem teszik kötelezővé az állatok levágását, ha a megfelelő körülmények nem biztosítottak.

Hollandiában, ahol szintén sok muszlim él, ugyancsak felháborodtak az emberek.

Kikerült egy videó a közösségi médiába, amin az látszódik, hogy Utrecht utcáján, nyitott teherautóból adogatják a birkatetemeket a kocsi előtt álló tömegnek. A legtöbb hozzászóló arra hívja fel a figyelmet, hogy miközben a hollandoknak mindenféle szabályt be kell tartani, a migránsoknak miért nem?!

A legtöbb nyugat-európai országban az őshonos lakosság értetlenül és felháborodásának hangot adva fogadja az állatkínzásnak minősülő gyilkolászást. Erről az Origo is beszámolt.