Egyre gyakoribbak Indiában a halálos kimenetellel végződő majomtámadások. Mindössze egy hét leforgása alatt két embert öltek meg a főemlősök a délkelet-ázsiai országban. Az áldozatok hozzátartozói szerint az indiai hatóságok semmit sem tesznek az ilyen jellegű gyilkosságok elkerülése érdekében, mert jellemzően szegény emberekkel végeznek a majmok, nem politikusokkal vagy üzletemberekkel.

Mindkét szerencsétlenség az észak-indiai Uttar Pradesh államban történt – írja a Daily Mail.

Az 55 éves férfit, Hari Shankar Goyalt, ráadásul a turisták körében rendkívül népszerű Agra egyik elővárosában ölték meg. Az eset különösen nagy felháborodást váltott ki, mivel Agrában található a híres Tádzs Mahal mauzóleum, ami évente 7-8 millió, nagyrészt külföldi turistát vonz.

Tádzs MahalForrás: Dhirad / Wikipedia

Goyal augusztus 7-én épp a saját háza előtt tartózkodott és beszélgetett a szomszédjaival, amikor rátámadt több majom.

A körülötte lévő megrémült emberek nem tudtak segíteni rajta. A férfi megpróbált elfutni a majmok elől, de nem jutott messze, mivel elesett, és beverte a fejét. Az állatok elkapták és nemsokára végeztek vele.Az áldozat egyik rokona, Anurag Agarwal, az eset után azt nyilatkozta a Hindustan Times helyszínre kiérkező újságíróinak, hogy a majmok támadása már rutinnak számít azon a vidéken.

Ő leginkább a gyerekeket félti a majmoktól, közvetve és közvetlenül is.

Egy indiai majomForrás: Biosphoto/© Sylvain Cordier / Biosphoto - Droit géré - Oeuvre protégée par copyright - - - -/Sylvain Cordier

Anurag Agarwal elmondása alapján, egy alkalommal a gyereke egyik tanára azért nem jött el az agrai iskolába egy másik településről órát tartani, mert félt a majmok támadásától.

Az agrai hatóságoknak már többször is jelentették az eseteket, de ők semmit sem léptek az ügyben.

A város ügyvédei még kétnapos sztrájkot is hirdettek, hogy felhívják az önkormányzat figyelmét a majmok jelentette veszélyre, de persze ez is hatástalan maradt.Az 50 éves Kusum Chaturvedit július 31-én, a Mathura városában támadta meg a helyszínen tartózkodó sógornője szerint 15-20 majom.

null

null

A szerencsétlenül járt nő épp a kertjében teregette a vizes ruhákat, közben a sógornőjével beszélgetett. Az állatok hirtelen rátámadtak, mire ő elvesztette az egyensúlyát. Az eset után kórházba szállították, de már nem tudtak segíteni rajta, ott meghalt.Mathura a hinduk számára jelentős zarándokhely, mert a hagyomány szerint ott született Krisna isten.

Kusum Chaturvedi unokahúga a Times of India-nek azt nyilatkozta, hogy a hatóságok azért nem lépnek fel a majmok ellen, mert az állatok csak szegény embereket támadnak meg, az pedig nem érdekli Uttar Pradesh állam és India vezetését sem.Véleménye alapján, ha egyszer politikusokat vagy üzletembereket ölnének meg, akkor más lenne a helyzet.