Migránsokat ítéltek el Svédországban egy 14 éves kislány megerőszakolásáért

2019.08.15. 12:19

Egy kettős állampolgársággal rendelkező szomáliai migránst és két litván vendégmunkást ítéltek el Svédországban egy 14 éves kislány elrablása és megerőszakolása miatt. A tettesek - sokak szerint - feltűnően enyhe büntetést kaptak.

A 19 éves szomáliai-svéd kettős állampolgárságú Abukar Ahmed Mohamed a SnapChat-en ismerkedett meg egy 14 éves kislánnyal, Borlänge városában – írja a Voice of Europe a Nyheter Idag című svéd hírportál információira hivatkozva.

A migráns találkozót beszélt meg a lánnyal.

Május 5-én a szomáliai migráns két litván vendégmunkás barátjával, az 56 éves Aleksandras Makéjévas-al és a 36 éves Mindaugas Siaulys-al felvették az autójukba a lányt és azt mondták neki, hogy elviszik valahová a belvárosba.

Ehelyett egy külvárosi lakótelepre vitték őt az akarata ellenére, és ott Abukar Ahmed Mohamed, illetve Mindaugas Siaulys megerőszakolták a svéd kislányt.Vélhetően fogadásból, a helyi sajtó szerint Siauls fizetett is a szomáliai migránsnak a nemi erőszakért.

Aleksandras Makéjévas végignézte az egészet,

Nemsokára mindhárom külföldit letartóztatták a rendőrök és ezt követően megindult ellenük a bírósági eljárás.Augusztus 9-én született ítélet a perükben.

Mindaugas Siaulys-t – akiről időközben kiderült, hogy drogkereskedelemmel is foglakozott – nemi erőszakért, emberrablásért és kábítószerekkel való visszaélés miatt 5 év letöltendő börtönbüntetésre ítélték. Miután szabadul, kiutasítják Svédországból.A szomáliai migráns négy év letöltendőt kapott nemi erőszakért, emberrablásért és drogkereskedelemért. Továbbá 107 000 svéd korona - mintegy 10 000 euró - pénzbírság megfizetésére is kötelezték.

Aleksandras Makéjévas-t emberrablásért és kényszerítésért 3 hónap fegyházra ítélték.

A tettesek - sokak szerint - feltűnően enyhe büntetést kaptak.