Szándékosan elütött két izraeli fiatalt pénteken egy férfi autóval Ciszjordániában, a támadót egy helyszínen tartózkodó rendőr agyonlőtte. Az egyik elgázolt fiút életveszélyes állapotban szállították kórházba - közölték izraeli egészségügyi és biztonsági források.

A támadás a palesztin Betlehemtől délnyugatra található Elazar izraeli telep közelében történt. A ciszjordániai rendőrség közlése szerint egy, a helyszínen tartózkodó rendőr agyonlőtte a támadót.A Reuters hírügynökség arról számolt be, hogy a lelőtt elkövetőt palesztin nemzetiségűként azonosították a palesztin egészségügyi hatóságok.A Magen Dávid Adóm izraeli állami mentőszolgálat közlése szerint a sérültek egyike, egy 17 éves fiatal eszméletlen, súlyos állapotban van, jelenleg lélegeztetőgépen tartják. A másik, 19 éves fiatal közepesen súlyos sérüléseket szenvedett.

Ez volt a második hasonló támadás az elmúlt 24 órában.

Csütörtökön két palesztin támadt késekkel rendőrökre Jeruzsálem óvárosában. A támadásban egy rendőr megsebesült, az elkövetők egyikét a biztonsági erők agyonlőtték, a másikat életveszélyesen megsebesítették. Az incidens nem messze történt a Jeruzsálem óvárosában található Templom-hegytől, vagy Mecsetek terétől.