V4NA: Két héten belül három rabbit támadtak meg Németországban

2019.08.16. 15:22

Egy arab nyelven kiabáló ember megtámadta Jan Aaron Hammel rabbit a Berlin felkapott negyedének számító Charlottenburgban. Ez volt két héten belül a harmadik, valószínűsíthetően antiszemita támadás Németországban – írja aV4NA nemzetközi hírügynökség a Jewish World című izraeli hírportál információi alapján.

Az 55 éves rabbi, aki az inzultus következtében könnyebb fej- és lábsérüléseket szenvedett, orvosi ellátásban részesült. A berlini rendőrség keresi a vélhetően migráns vagy migráns hátterű, arab nyelven beszélő támadót.

Egy rabbi Berlinben. A kép illusztrációForrás: V4NA

Két héten belül ez már a második ilyen gyűlöletcselekmény volt a német fővárosban, ahol nemrég egy másik rabbit köpködött meg két arabul kiabáló férfi.  Hasonló incidens történt Münchenben is a múlt héten, ahol egy rabbit és a fiát inzultálták zsinagógából hazafelé menet.

Hivatalos adatok szerint Németországban a 2017-es 1504-ről tavaly 1646-ra emelkedett az antiszemita incidensek száma. Pinchas Goldschmidt rabbi, az Európai Rabbik Tanácsának elnöke szerint „minden, a zsidó közösség tagja ellen intézett támadás az egész német társadalom és értékei elleni támadás".

Frank-Walter Steinmeier német elnök márciusban az antiszemitizmus elleni harc fontosságára hívta fel a figyelmet, „minden német polgár kötelességének" nevezve ezt a küzdelmet.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK