Hatvanhárom embert ölt meg egy esküvőn az Iszlám Állam öngyilkos merénylője

2019.08.18. 06:14

Hatvanhárom halálos áldozata és több mint száznyolcvan sebesültje van annak az öngyilkos merényletnek, amelyet vasárnapra virradóra követtek el Kabulban egy esküvőn - közölték afgán hatósági források. A merényletet az Iszlám Állam vállalta magára.

Naszrat Rahimi belügyminisztériumi szóvivő hozzátette, hogy az áldozatok közt sok a nő és a gyerek. A személyzet szerint a rendezvényre mintegy 1200 embert hívtak meg a Dubai City központba, amely a főváros nyugati részében fekszik. 

Hatvanhárom embert ölt meg egy esküvőn az Iszlám Állam öngyilkos terroristájaForrás: AFP/Wakil Kohsar

Az Iszlám Állam a terroristákhoz köthető Nasír nevű online "hírügynökségen" keresztül jelentkezett a merénylet elkövetőjeként. Közleményükben leszögezték, hogy eretneknek tartják a síitákat, és ezért szándékosan választották célpontnak az eseményt.

A zömében síiták lakta városrészben elkövetett merényletet a tálibok közleményben elítélték, és tagadták, hogy bármilyen közük lenne hozzá. A radikálisok szóvivője, Zabihullah Mudzsáhid Twitteren leszögezte: senkinek sincs joga nőket és gyerekeket megölni. A merényletért egyelőre senki nem vállalta a felelősséget.