Hatvanhárom embert ölt meg egy esküvőn az Iszlám Állam öngyilkos merénylője

Kabul, esküvő, merénylet, öngyilkos merénylet, Iszlám Állam
Afghan men investigate in a wedding hall after a deadly bomb blast in Kabul on August 18, 2019. - More than 60 people were killed and scores wounded in an explosion targeting a wedding in the Afghan capital, authorities said on August 18, the deadliest attack in Kabul in recent months. (Photo by Wakil KOHSAR / AFP)
Vágólapra másolva!
Hatvanhárom halálos áldozata és több mint száznyolcvan sebesültje van annak az öngyilkos merényletnek, amelyet vasárnapra virradóra követtek el Kabulban egy esküvőn - közölték afgán hatósági források. A merényletet az Iszlám Állam vállalta magára.
Vágólapra másolva!

Naszrat Rahimi belügyminisztériumi szóvivő hozzátette, hogy

az áldozatok közt sok a nő és a gyerek.

A személyzet szerint a rendezvényre mintegy 1200 embert hívtak meg a Dubai City központba, amely a főváros nyugati részében fekszik.

Hatvanhárom embert ölt meg egy esküvőn az Iszlám Állam öngyilkos terroristája Forrás: AFP/Wakil Kohsar

Az Iszlám Állam a terroristákhoz köthető Nasír nevű online "hírügynökségen" keresztül jelentkezett a merénylet elkövetőjeként. Közleményükben leszögezték, hogy eretneknek tartják a síitákat, és ezért

szándékosan választották célpontnak az eseményt.

A zömében síiták lakta városrészben elkövetett merényletet a tálibok közleményben elítélték, és tagadták, hogy bármilyen közük lenne hozzá. A radikálisok szóvivője, Zabihullah Mudzsáhid Twitteren leszögezte: senkinek sincs joga nőket és gyerekeket megölni. A merényletért egyelőre senki nem vállalta a felelősséget.