Tizenöt csontsoványra fogyott dán dogot találtak Thaiföldön

2019.08.21. 12:54

A Thaiföld középső részén található Pathum Thani egyik elhagyatott tenyésztőfarmján éhen halt két kutyakölyök és egy nőstény dán dog, mert a farm tulajdonosa magára hagyta őket. A helyi civilek szerencsére megtaláltak 15 életben maradt állatot is.

Elborzasztó felvételek járták körbe az elmúlt napokban előbb a thai, majd pedig a világsajtót is, 15 különösen sovány dán dogról – írja a brit Daily Mirror.

A szerencsétlenül járt jószágokat hétfőn a Watchdog Thailand civil szervezet önkéntesei találták meg egy Pathum Thani nevű kisvárosban, miután az egyik helyi farm tulajdonosának a hozzátartozói értesítették a civileket, hogy rokonuknak csődbe ment a cége, ezért egy hónappal ezelőtt ismeretlen helyre távozott, hátrahagyva az állatokat. Sajnálatos módon két kutyakölyök és egy nőstény még az önkénteseknek a kiérkezése előtt éhen halt. 
Az életben maradt 15 dán dog jelképes örökbefogadását Thaiföld királya, Maha Vajiralongkorn Bodindradebayavarangkun, közismertebb nevén X. Ráma vállalta magára.

A kutyákat már orvosi felügyelet alá helyezték, és fokozatosan táplálják őket. A kezelések költségeit a király állja. A gyógyulásuk után ideiglenesen egy menhelyre fogják majd a dogokat elhelyezni, utána pedig örökbefogadó gazdákat keresnek nekik.

Amennyiben előkerül a tulajdonosuk, akkor állatkínzás vádjával bírósági utón felelősségre fogják vonni.