A szlovák Tátrában is turistákba csapott a villám, egy ember meghalt

Vágólapra másolva!
Egy túrázó ember meghalt, ketten megsérültek, amikor a Tátra szlovák oldalán több helyen villámcsapások érték őket csütörtökön.
Vágólapra másolva!

A TASR szlovák közszolgálati hírügynökség a hegyimentő szolgálatra (HZS) hivatkozva azt közölte,

a halálos áldozattal járó tragédia a hegység nyugati részén, a Baníkov-csúcson történt,

légvonalban mintegy tíz kilométerre a lengyelországi Wielki Giewonttól (Nagy-Giewont), ahol csütörtökön többen meghaltak, ugyancsak villámcsapás következtében.

A HZS tájékoztatása szerint a Baníkov-csúcsról egy cseh turistanő riasztotta a hegyimentőket. Ő egy munkatársával tartózkodott ott, amikor beléjük csapott egy villám. A nő súlyos végtagsérülést szenvedett, de túlélte a villámcsapást,

társa viszont meghalt, mivel a villám okozta lökéshullám lesodorta a hegyről, és több száz métert zuhant.

A nő sérüléseit először a helyszínen látták el a hegyimentők, később helikopterrel szállították el a csúcsról, majd mentővel kórházba vitték.

A hegyimentők a mentőakció során újabb riasztást kaptak, ezúttal az ugyancsak a Tátra nyugati részén lévő Pacholéból, ahol egy szlovák turistába csapott villám. A férfi eszméletét vesztette, és rövidebb időre mozgásképtelenné vált, de túlélte a vele történteket. Az első jelentések szerint csak könnyebb sérüléseket szenvedett, ám az elsősegélynyújtást követően őt is kórházba szállították.