Két izraeli drón zuhant a Hezbollah médiaközpontjára, az egyik felrobbant

hezbollah
An Iranian woman hangs a Lebanese Hezbollah flag outside Tehran University during a ceremony to honour exiled political supremo of Palestinian Islamist movement Hamas, Khaled Meshaal, in Tehran on February 2, 2009. Meshaal, who is on an official visit to Iran ruled out on February 1 any "permanent ceasefire" until Israel ends its crippling blockade of the Gaza Strip. AFP PHOTO/BEHROUZ MEHRI (Photo by BEHROUZ MEHRI / AFP)
Vágólapra másolva!
Két izraeli drón zuhant Bejrútban a Hezbollah radikális síita milícia médiaközpontjára, az egyik felrobbant - jelentette az izraeli média vasárnap.
Vágólapra másolva!

Az épületben súlyos anyagi károkat okozó drónok az iráni irányítás alatt álló Hezbollah irodájának a tetejére zuhantak vasárnap kora reggel.

Libanon hivatalos hírügynöksége szerint hárman megsérültek,

a robbanás három órával követte a Szíriában végrehajtott izraeli légicsapást, amelynek célpontja az észak-izraeli dróntámadásra készülő, Damaszkusz mellett állomásozó iráni haderő volt.

Az izraeli média, a szokásokkal ellentétben, nyíltan beszámolt a szíriai csapásról, s közölte, hogy Benjámin Netanjahu miniszterelnök a hadsereg Tel-Aviv-i főhadiszállásán személyesen követte az eseményeket.

Hezbollah-tagok Forrás: Getty Images/Anadolu Agency

Ezzel szemben a Bejrútban végrehajtott drónakcióval kapcsolatban csak a libanoni beszámolók átvételére szorítkoztak. A bejrúti jelentések eleinte arról számoltak be, hogy a Hezbollah katonái lelőtték az izraeli pilóta nélküli légi eszközöket, de később azt közölték, hogy nem vették őket célba, hanem azok maguktól robbantak fel, illetve zuhantak a Hezbollah propagandaközpontjára.

Mohamed Afif, a Hezbollah szóvivője bejelentette, hogy

Haszan Naszrallah sejk, a Hezbollah szervezet vezetője délutánra éles hangú beszédet hirdetett válaszul.

Az izraeli Háárec című újság honlapján Ámosz Harel katonai elemző vasárnap úgy vélekedett, hogy Irán Izrael július 19-i légitámadását készült megtorolni, amikor az izraeli légierő lecsapott a Teherán irányította síita milíciák Szíriában kialakított fegyverraktáraira.

Harel emlékeztet arra, hogy csütörtökön a teheráni Kihan nevű újságban azt írta az iráni Forradalmi Gárda elit egységéhez közel álló egyik katonai szakértő, hogy meglepetésszerű ellencsapásokra készülnek Izrael szíriai és iraki tetteire válaszul, például érzékeny izraeli biztonsági támaszpontok, kikötők és nukleáris létesítmények ellen terveznek drón-támadásokat.