V4NA: Illegális migránsok miatt razziázott az athéni rendőrség

Exarcheia, Athén, Görögország
ATHENS, GREECE - DECEMBER 16: Syrian people gather to protest Assad regime forces' and its supporters' attacks on civilians and the humanitarian plight, at Exarcheia square in Athens, Greece on December 16, 2016. (Photo by Ayhan Mehmet/Anadolu Agency/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Több tucat rendőr vett részt abban a hétfő hajnali, athéni razziában melynek során mintegy száz embert vett őrizetbe a rendőrség. Az akcióban az Exarcheia kerületre koncentráltak a rendfenntartók, mert azt az elmúlt hetekben elárasztották az illegális migránsok - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség a görög AMNA állami hírügynökség információira hivatkozva.
Vágólapra másolva!

Mintegy 100 embert tartóztatott le a görög rendőrség a hétfő hajnali razzia során Athénban. Az állami AMNA hírügynökség jelentése szerint az akcióban több tucat rendőr vett részt, akik négy helyszínre is kivonultak az Exarcheia kerületben, amit már hetek óta migránsok uralnak.

Szír migránsok Athén Exarcheia nevű negyedében. A kép illusztráció Forrás: Getty Images/Anadolu Agency/Ayhan Mehmet

Kiriákosz Micotákisz görög miniszterelnök konzervatív kormánya júliusban lépett hivatalba,

Mitsotakis pedig már akkor felesküdött rá, hogy rendet tesz a kerületben és rendszeres járőrözést vezet be.

Az Exarcheia egyébként sem egy nyugodt városrész, a környéken többször történtek összecsapások az anarchisták és a rendőrök között is 2008 óta, amikor egy fiatal fiú meghalt az utcai harcok következtében.

Athénnak Kosztasz Bakojannisz személyében vasárnap lett új jobboldali polgármestere, aki a főváros legfőbb prioritásává a biztonságot kívánja tenni.

Bakojannisz szerint