V4NA: Kiutasították a migránsokat, mégsem hagyják el az Egyesült Királyságot

Vágólapra másolva!
15 százalékkal, közel 40 ezerre nőtt az Egyesült Királyságban tartózkodó, de kitoloncolásra váró bevándorlók száma. Ennyien vannak azok, akik nem kapták meg a menedékjogot, mégsem távoztak a szigetországból. Bevándorlási szakemberek szerint a kivárásos taktika működik: előbb-utóbb valamiféle tartózkodási engedélyhez jutnak a kiutasított migránsok – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség a brit konzervatív The Times című lap információira hivatkozva.
Vágólapra másolva!

40 ezer magát hamisan menekültnek állító migráns még mindig az Egyesült Királyságban tartózkodik, annak ellenére, hogy elutasították a menedékkérelmüket.

Migránsok az Egyesült Királyságban. A kép illusztráció Forrás: NURPHOTO/GAIL ORENSTEIN/NURPHOTO/GAIL ORENSTEIN

Ez a szám az előző évihez képest 15 százalékos növekedést mutat,

annak ellenére, hogy az Egyesült Királyság tavaly sok kritikát kapott a migránsok miatt.

Az illegális bevándorlókkal kapcsolatos bánásmód politikáját hevesen kritizálták a Windrush-botrány után. A tavaly kirobbant ügy felhívta a figyelmet a nyugat-indiai migránsok és családtagjaik helyzetére, akiket korábban kiutasítottak Nagy-Britanniából.

Név nélkül

Az egyik brit parlamenti képviselő országos szégyennek nevezte a migránsok miatt kialakult helyzetet.

A Home Office (belügy) szerint a kitoloncolási eljárás alatt álló, sikertelen kérelmezők száma 39 932-re emelkedett júniusra, szemben az egy évvel korábbi 34 752-vel.