A nyers marhabőrök között találtak 755 kilogramm metamfetamint

2019.08.29. 06:21

Ausztráliában a rendőrség 755 kilogramm kristályos metamfetamint foglalt le, amely nyers marhabőrök közé volt rejtve - közölte a hatóság csütörtökön.

Az ausztrál szövetségi rendőrség tájékoztatása szerint az elkobzott kábítószer utcai értéke 566 millió ausztrál dollár (113 milliárd forint). 

A drogfogással összefüggésben Melbourne-ben őrizetbe vettek egy 42 éves mexikói férfit, aki állítólag kapcsolatban áll mexikói bűnszervezetekkel. Ellene kereskedelmi mennyiségű kábítószer importja miatt emeltek vádat, és életfogytiglani szabadságvesztés fenyegeti.

2019. augusztus 13-i felvétel nyers marhabőrökbe csomagolt kristályos metamfetaminról egy melbourne-i rajtaütésenForrás: MTI/EPA/Ausztrál rendőrség/-

Júniusban 1,6 tonna metamfetamint találtak

A drogot egy Mexikóból érkezett konténerben találták meg, nyers marhabőrök közé rejtve augusztus 13-án.

Amanda Kates, az ausztrál szövetségi rendőrség szóvivője szerint a kezeletlen marhabőrök önmagukban is jelentős biológiai veszélyt jelentettek, nem is beszélve a rendkívül addiktív drogról, amelynek mennyisége mintegy 7,5 millió egyszeri utcai üzlet lebonyolításához lett volna elegendő. 

Ez már a negyedik jelentősebb metamfetamin fogás az utóbbi három hónapban  Ausztráliában. A rendőrség júniusban 1,6 tonnát talált hangszórókba rejtve.