Halálbüntetéssel sújtanák a gyerekgyilkos kaliforniai szülőket

Vágólapra másolva!
Szerdán jelentette be a kerületi ügyészség, hogy halálbüntetéssel sújtanák a tavaly júniusban meghalt tízéves Anthony Avalos gyilkosait, egy 29 éves nőt és 33 éves barátját. A fiatal pár további két gyereket nevelt, azonban a helyi hírek szerint őket is rendszeresen bántalmazták, illetve testvérük bántalmazására kényszerítették.
Vágólapra másolva!

A kisfiú anyját, Heather Maxine Barron, és élettársát, Kareem Ernesto Leivát októberben vádolták meg Anthony kínzásával és megölésével. Barron és élettársa a bíróság előtt beismerő vallomást tettek.

A nőt és barátját

még a saját családja is elítéli a szörnyű tettük miatt,

Barron testvére egyértelműen kifejezte, hogy nem áll nővére pártjára.

- mondta David Barron, Anthony nagybátyja.

Június 20-án a helyszínre érkező rendőrök ájultan találták a kisfiút Los Angelesi otthonukban. Az anya azt állította, fia leesett a lépcsőről, és összetörte magát. A fiút azonnal kórházba szállították, ám sajnos nem tudták megmenteni az életét, másnapra meghalt - írja a Foxnews.com.

A boncolás során kiderült, hogy

a fiú halálát súlyos agyi sérülés okozta, de több zúzódást és karcolást is találtak a testén.

Az ügyész szerint a fiatal pár a legkegyetlenebb módszerekkel kínozta Anthonyt:

leforrázták, korbáccsal verték, sokszor még meg is kötözték. Emellett gyakran éheztették, illetve a padlón fekve rugdosták a gyereket. Időnként bútorokat vágtak hozzá, továbbá nem engedték, hogy használja a mosdót. Gyakran a két másik gyereket is arra kényszerítették, hogy bántalmazzák testvérüket.

Mióta az igazságra fény derült, egész Kalifornia arra törekszik, hogy a két gyerekkínzó halálbüntetést kapjon.