Befejezték a caracali rém házának átvizsgálását

Caracal
Vágólapra másolva!
Nagyrészt befejeződött Gheorghe Dinca caracali házának és udvarának átvizsgálása – írja a Maszol.ro.
Vágólapra másolva!

A román Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) közlése szerint, ha a helyzet megkívánja, a helyszínt tovább vizsgálhatják még azelőtt, hogy lejárna a bíróság által kiadott házkutatási engedély.

Forrás: Origo

A nyomozók közel egy hónapig vizsgálódtak Gheorghe Dinca lakásában és udvarán, amelynek összfelülete mintegy 3000 négyzetmétert tesz ki. A ház udvarán

több gödröt fedeztek fel – amelyek közül egyesek cementtel vagy betonnal voltak kiöntve

– valamint több ezer bizonyítékot gyűjtöttek, amelyeket teherautókkal szállítottak az országos kriminológiai intézetbe szakértői vizsgálatra.

Gheorghe Dinca-t az után vették őrizetbe a rendőrök, hogy egy elrabolt 15 éves lány többször is telefonált a 112-es segélyhívószámra, de a rendőrök későn értek a helyszínre.

A meggyilkolt lányok képei a bukaresti belügyminisztérium előtt kialakult spontán emlékhelyen 2019. július 29-én Forrás: MTI/EPA/Robert Ghement

A férfi nemcsak Alexandra Macesanu, hanem egy korábban eltűnt lány, Luiza Melencu meggyilkolását is beismerte. A caracali rém tetteiről, illetve az eddigi nyomozás részleteiről itt, itt, itt és itt olvashatnak.