A mai napon mintegy százötvenen jutottak át a Spanyolországhoz tartozó, észak-afrikai Ceuta városának területére Marokkóból.

Az exklávé helyi adminisztrációja azt közölte, hogy 200-250 migráns kísérelt meg átmászni a 8,2 kilométeres, pengékkel és szögesdrótokkal ellátott dupla kerítéssor tengerbe nyúló végén – írja a 888.hu különböző spanyol sajtótermékek információira hivatkozva.

A bejutást megakadályozni próbáló rendőrök közül legkevesebb hatan könnyebben megsebesültek. A határsértők között is vannak sérültek, de számukat egyelőre nem közölték.

Ceutában tavaly augusztus óta, azaz egy éve nem történt ilyen tömeges illegális határátlépési kísérlet. Akkor 116-an jutottak be spanyol területre. Három fiatalkorú kivételével másnap mindannyijukat visszaszállították Marokkóba, a két ország között 1992-ben létrejött kitoloncolási egyezmény alapján.

A spanyol belügyminisztérium adatai szerint Ceuta észak-afrikai spanyol exklávéba idén 671-en érkeztek illegálisan, míg Melillába, a másik afrikai spanyol városba mintegy 2700-an.A dél-európai ország területén összesen 18 ezer illegális bevándorlót regisztráltak januártól augusztus közepéig.