Mi a közös egy rock számban, egy operaénekesben és egy pizzában?

Egy pizza is számos olyan összetevőt tartalmaz, amely allergiát vagy ételintoleranciát válthat ki
Vágólapra másolva!
Az angol, illetve walesi anyakönyvi hivatal vezetőjét szólaltatta meg a BBC annak kapcsán, hogy mostanában milyen neveket adnak a britek gyerekeiknek, illetve a szabályok szerint milyen neveket nem adhatnak. 
Vágólapra másolva!

A hivatal szóvivője szerint a brit jogszabályok sokkal enyhébbek, mint amilyen szabályok más országokban vannak, hozzátéve, hogy állandóan új neveket találnak ki. Az istenkáromló és szitokszavak tiltottak.

A Jézus egy hétköznapi név Dél-Amerikában, a Sátán pedig a gonoszt jelenti héberül. A dzsihád az iszlámban egyszerűen harcot jelent. Egyik név sem tekintendő istenkáromlónak - magyarázza a szóvivő.

Nem lehetnek olyan írásjelek sem, mint felkiáltó- vagy kérdőjel. Nem engednek aposztrófát sem, ahol biztosan nem egy hiányzó betűt jelöl. Nem lehet lerövidíteni egy nevet a saját kezdőbetűjével. Pl. ha valakit Jack Johnnak hívnak, de valaki JJ-nek akarja szólítani, akkor is Jack Johnnak kell regisztrálni.

Nem lehet védjegyeket használni, mint pl. Pepsi-Cola, de ha a védjegy egy szóból vagy névből származik, mint a Mercedes, akkor rendben van.

Angliában és Walesben a két legnépszerűbb név az Olivia és az Oliver.

De mi más lehet a közös pl. egy rock szám, egy operaénekes vagy egy pizza között? Az, hogy a britek névválasztása is nagyon sokrétű, és akár egy ételről is el lehet nevezni egy kisbabát. Mint pl. Rebecca Henderson, aki azért nevezte el gyerekét Oliviának, mert terhessége alatt az Olivia nevű pizzát kívánta egy étteremben.

null

null

Egy másik anyuka Percie-nek keresztelte kislányát, csak azért, hogy eltérő legyen. A kislány most már 19 hónapos és az anyuka nagyon elégedett a névválasztással.

null

null

Joan Lockhart a ma már 26 éves lányának fiúnevet adott (Ryan), aminek pénzügyi oka volt:

- mondta Lockhart.

null

null

Stephen Fadian és felesége, Diana az Edie nevet adták fiúknak. A férj azt mondta, hogy a terhességi toxémia alatt, amikor éppen vezetett a kórház felé, hogy meglátogassa feleségét,

az Edie (Ciao Baby) című szám ment a rádióban a The Cult zenekartól.

Miután a számot nem játszották sokat, a férj ezt egy jelként értelmezte. Edie aznap világra is jött 30 hetes babaként, majd utána felesége és a baba is napoikg az intenzív osztályon feküdt. Fadian meg is vette kislemezen a The Cult dalát, melyet később oda fog majd adni Edie-nek.

A 43 éves, "csehszlovák" származású Libor Baros és spanyol állampolgárságú, Peruban született felesége Emmának keresztelte lányukat Ema Destinnova operaénekes után. Azt mondták, hogy

olyan nevet akartak, mely bármilyen nyelven könnyen érthető és betűzhető,

és amely név mögött egy erős és inspiráló személyiség áll - olvasható a BBC oldalán.