V4NA: Elfogták az Iszlám Állam migráns hátterű, szíriai hóhérját

2019.08.31. 17:20

A Szíriai Demokratikus Erőknek sikerült elfogniuk a kelet-szíriai Baghouzban a "rakkai hóhérként" ismert, Anouar Haddouchit, aki az Iszlám Állam (ISIS) kivégzőjeként tevékenykedett Rakkában. A férfi 100 embert végezhetett ki – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

A migráns hátterű Anouar Haddouchi 2009-ben költözött Belgiumból az Egyesült Királyságba, öt évvel később pedig 32 éves feleségével, Julie Maessal együtt csatlakozott az Iszlám Államhoz.

Hátrahagytak mindent a szigetországban, azonban a brit Munka- és Nyugdíjügyi Minisztériumnak nem tűnt fel, hogy elhagyták az országot, és továbbra is utalta a párnak a lakhatási támogatást, összesen 10 ezer font értékben.Haddouchi nem tudott hozzáférni a pénzhez, miközben Szíriában tartózkodott, azonban az ISIS Egyesült Királyban tartózkodó szimpatizánsai le tudták venni a pénzt a számláról.

Ebből finanszírozták a terrorszervezet hadműveleteit, köztük a 2015-ös párizsi terrortámadásokat és a 2016-os brüsszeli robbantást is.

Anouar Haddouchi az Iszlám Állam terroristájaként több mint 100 embert fejezett le Rakka központjában. A férfit a Szíriai Demokratikus Erőknek sikerült elfogniuk a kelet-szíriai Baghouzban. Ha Haddouchit átadják az iraki hatóságoknak, a férfira valószínűleg halálbüntetés vár.