Többen meghaltak egy indiai vegyi gyárban történt robbanásban - videó

2019.08.31. 11:41

Robbanás történt szombaton egy vegyi gyárban a nyugat-indiai Mahárástra államban. Legkevesebb 13 munkás meghalt, további 64 pedig megsérült - közölte a rendőrség. Az áldozatok száma ennél jóval magasabb is lehet, sokan ugyanis bennragadtak az égő gyárban. Ráadásul valószínűleg több holttestet még meg sem találtak.

Az áldozatok száma több is lehet, mert a különböző vallomások alapján 60-100 ember bennrekedtek az üzemben. A kimentett sérülteket kórházba vitték. 

Az egyik regionális rendőrségi vezető elmondása szerint az áldozatok legtöbbje gyári munkás, de földművesek és környékbeliek is vannak közöttük.

Robbanás történt egy vegyi anyagot tartalmazó hordóban, ami valószínűleg hasonló robbanások sorozatát indította el - mondta, majd hozzátette, a robbanás okát még meg kell erősíteniük a helyszínelőknek.

Ami viszont biztos, hogy a robbanás olyan erejű volt, hogy megremegtette a közelben lévő lakóépületeket is, és utána hatalmas tűz volt az üzemben, amely Waghadi faluban van, 380 kilométerre Mumbaitól. És olyan hangosak voltak, hogy öt kilométeres körzetben lehetett hallani őket.

A tüzet helyi idő szerint kora délutánra sikerült ellenőrzés alá vonni.

A hasonló szerencsétlenségek és tűzesetek elég gyakoriak az indiai gyárakban, ahol a biztonsági előírásokat gyakran figyelmen kívül hagyják.

A hatóságok 500 ezer indiai rúpiás (több mint kétmillió forintos) kárpótlást jelentettek be a halálos áldozatok hozzátartozóinak.